Ľubomír Hudačko Správy

Páčia sa vám zmenené označníky? Dopravca sa pochválil novinkou pri zastávkach MHD

Odteraz je použitá konštrukcia označníka jednoduchšia a ľahšia oproti pôvodným. Zmenou prešlo aj farebne, z červeno-žltej sa zmenilo na antracitovú.

Ilustračný obrázok k článku Páčia sa vám zmenené označníky? Dopravca sa pochválil novinkou pri zastávkach MHD
Zdroj: Dopravný podnik Prešov

Prešovský dopravca na vybrané zastávky MHD osadil nové zastávkové označníky. Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) o tom informuje na svojej webstránke.

V rámci I. etapy výmeny budú nové označníky osadené na zastávkach po trasách liniek 4, 8 a 38, zatiaľ s výnimkou centra mesta.

Kde budú ďalšie?

„V ďalších rokoch, v závislosti od našich technických a finančných možností, by sme chceli vymeniť označníky na zastávkach po trasách ostatných trolejbusových liniek, na sídlisku Šváby a v oblasti nemocnice,“ priblížili z DPMP s tým, že nové označníky vyrába dopravca vo vlastnej réžii.

Použitá konštrukcia je jednoduchšia a ľahšia oproti pôvodným označníkom, zmenou prešlo aj farebné vyhotovenie, ktoré sa z červeno-žltej zmenilo na matnú antracitovú.

Zároveň sú na každom označníku osadené kliprámy, do ktorých budú umiestňované cestovné poriadky vo zväčšenom formáte, čo ocenia najmä cestujúci v seniorskom veku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM