Správy

Otvorili veľkokapacitné centrum v Prešove: Cez víkend očkovali v športovej hale

Infektológ Pavol Jarčuška v tejto súvislosti skonštatoval, že najefektívnejším opatrením v boji s ochorením Covid-19 je čo najviac očkovať.

Ilustračný obrázok k článku Otvorili veľkokapacitné centrum v Prešove: Cez víkend očkovali v športovej hale
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

V Košiciach centrum funguje až do utorka (2. 3.) v priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) na Ostrovského ulici, v Prešove je to počas soboty Športová hala Hotelovej akadémie na Baštovej ulici. K ich zriadeniu došlo na základe poverenia ministerstva zdravotníctva.

Vodiči aj predavači

Očkuje sa vakcínou AstraZeneca, ktorá je určená ľuďom do 55 rokov.

Prihlasovanie na očkovanie sa v piatok otvorilo aj pre šoférov medzimestskej autobusovej dopravy, vodičov mestskej hromadnej dopravy, predavačov, cestárov, ktorí sa starajú o údržbu ciest, a ďalšie skupiny z kritickej infraštruktúry.

Čo najviac očkovať

Infektológ Pavol Jarčuška v tejto súvislosti skonštatoval, že najefektívnejším opatrením v boji s ochorením Covid-19 je čo najviac očkovať. „Všetky vakcíny, ktorú sú v súčasnosti na trhu EÚ, sa vyznačujú tým, že sú kvalitné a bezpečné,“ povedal.

Očkovacie centrum je otvorené od 8.00 hod. do 17.00 hod. s hodinovou prestávkou. Každý, kto bol zaradený do zoznamu očkovania, je informovaný o presnom čase prostredníctvom SMS správy.

Ďalšie centrá

V Prešove chcú počas soboty zaočkovať 1 500 ľudí.

„Už v najbližších dňoch pripravíme očkovacie centrá aj v Poprade a Humennom, a potom aj v Bardejove a Starej Ľubovni, takže postupne z tých 1 500 chceme prejsť na 9 500 ľudí, ktorých by sme očkovali v priebehu jedného víkendu, respektíve týždňa,“ povedal predseda PSK Milan Majerský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Veľkokapacitné očkovanie na Baštovej v Prešove
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM