Správy

V piatok odštartujú Košické rozprávkové Vianoce: Čo všetko sa chystá?

Program Košických rozprávkových Vianoc odštartuje tento rok skôr, ako po minulé roky.

Ilustračný obrázok k článku V piatok odštartujú Košické rozprávkové Vianoce: Čo všetko sa chystá?
Zdroj: TASR/František Iván

V piatok (1.12.) o 17:00 sa v Košiciach uskutoční otvorenie vianočných trhov a rozsvietene vianočnej výzdoby, vrátane vianočného stromčeka na Hlavnej ulici.

Aj primátorský punč

Vianočné trhy bude tvoriť 46 predajných stánkov. Tradične bude ich súčasťou Primátorský punč.

„Vždy myslíme na to, aby výťažok putoval rôznym charitatívnym organizáciám. Košice sú jediné mesto, ktoré si z výťažku nenechajú ani cent. Vyzbierané financie si medzi sebou rozdelia občianske združenia Svetielko pomoci, BotaniKE, Parkinson Slovensko a Košické sovičky,“ uviedla námestníčka primátora Lucia Gurbáľová.

Ľadová plocha v parku

V rámci vianočnej výzdoby bude na Hlavnej ulici inštalovaných 150 svetelných ozdôb. Osvetlený bude aj takzvaný most lásky, spájajúci Mlynskú ulicu s Mestským parkom. Zároveň budú v Mestskom parku opäť svetelné inštalácie na motívy najznámejších slovenských rozprávok.

„V Mestskom parku by od Mikuláša mala byť pre fanúšikov korčuľovania a amatérske partie hokejistov v prevádzke aj ľadová plocha,“ dodáva mesto na svojej webovej stránke.

Košické oko

Chýbať nebude ani svetelný zvon pri Dolnej bráne, kde bude od nedele (3.12.) vysvietený ručne vyrezávaný Betlehem.

„Zároveň tam ‚Koledníci z Hlavnej‘ budú počas všetkých adventných nedieľ prezentovať vianočné koledy,“ spresnil magistrát.

Na južnom konci Hlavnej ulice bude umiestnený vyhliadkový kolotoč známy ako Košické oko.

Celkový rozpočet Košických rozprávkových Vianoc predstavuje rovnako ako po minulé roky sumu zhruba 50 000 eur. Oproti minulosti bude menej účinkujúcich, vynahradiť to majú aj hostia vo Vianočnom zážitkovom rádiu, ktoré bude vysielať na Hlavnej.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM