Krimi Správy

Mestskí policajti vo Vranove vlani riešili tisíc priestupkov: A 4-krát zachraňovali život

Okrem toho mestská polícia odstránila z verejných priestranstiev desať opustených vozidiel a jedno ďalšie je v procese odstránenia.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti vo Vranove vlani riešili tisíc priestupkov: A 4-krát zachraňovali život
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vlani vykonali mestskí policajti vo Vranove nad Topľou celkovo 1154 zákrokov. Štyrikrát pomáhali pri záchrane života a v dvoch prípadoch použili aj defibrilátor, ktorý majú k dispozícii v služobnom aute.

Náčelník mestskej polície (MsP) Peter Čečko v správe o činnosti za minulý rok zdôraznil, že na území mesta nedošlo k mimoriadnym udalostiam.

Vranovskí mestskí policajti riešili 1001 priestupkov.

Z tohto počtu 481 priestupkov vybavili dohovorom a 520 priestupcom uložili blokovú pokutu. Celková suma pokút dosiahla 9 930 eur.

Technický prostriedok na zabránenie odjazdu vozidiel použili v 153 prípadoch. Okrem toho mestská polícia odstránila z verejných priestranstiev desať opustených vozidiel a jedno ďalšie je v procese odstránenia.

Sú radi za dvanástich

Na základe oznámení občanov a zistenia policajtov vlani odchytili 79 psov.

Primátor Ján Ragan uviedol, že napriek potrebe posilniť mestskú políciu aktuálna finančná situácia samosprávy neumožňuje zvyšovanie počtu policajtov. „Sme radi, že udržíme mestskú políciu na súčasnom stave 12 policajtov.“

Vyzdvihol tiež činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby s 12 členmi, ktorá MsP asistuje a podieľa sa na zabezpečovaní verejného poriadku v meste.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM