Správy

Dramatické okamihy v nemocnici v Šaci: RARITNÝ prípad, rodičku však dokázali zachrániť!

Mal to byť pôrod ako každý iný, ale nebol. Zmenil sa na raritný prípad popôrodného krvácania a boj o život!

Ilustračný obrázok k článku Dramatické okamihy v nemocnici v Šaci: RARITNÝ prípad, rodičku však dokázali zachrániť!
Zdroj: Unsplash.com

„Jeden z najkrajších dní mamičky Ivany sa zmenil na raritný prípad popôrodného krvácania a boj o život. Diagnóza bola vážna, skryté krvácanie do retroperitoneálnej oblasti medzi maternicou a obličkou, ktoré ani po rýchlom zákroku neustávalo,“ približuje dramatické okamihy Nemocnica AGEL Košice-Šaca prostredníctvom svojej webovej stránky.

„Nemala som žiadne bolesti, takže som netušila, že mi niečo je, cítila som sa dobre. Keby ma zdravotnícky personál tak dôsledne a intenzívne nekontroloval, iba by som pomaly zaspala. Klesal mi tlak, bola som tachykardická a skryto som krvácala,“ cituje nemocnica mamičku Ivanu.

Napriek rýchlemu zásahu krvácanie neustávalo a došlo k rastu hematómu. Prednosta Erik Dosedla vykonal podväz pravej vnútornej bedrovej tepny.

„Ide o ojedinelý operačný život zachraňujúci výkon, ktorý je náročný na operačnú skúsenosť, keďže pri podviazaní vedľajšej tepny dôjde k odumretiu celej dolnej končatiny. Následne sa k operačnému tímu pripojil aj cievny chirurg Vladimír Sihotský, ktorý potvrdil správnosť operačného postupu a následne vykonal podväz druhostrannej vnútornej bedrovej tepny,“ priblížil prednosta gynekologicko-pôrodníckej kliniky.

Doplnil, že v tomto prípade bola každá sekunda dôležitá. „Som hrdý na to, ako náš tím pracoval na záchrane života pacientky.“

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM