Rôzne

Zmeny v nočných vlakoch na trati Humenné - Praha: Nový lôžkový vozeň ponúkne takýto luxus!

V oddieloch deLuxe nového lôžkového vozňa bude cestujúcim k dispozícii okrem iného aj vlastná toaleta, sprcha či telefón.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v nočných vlakoch na trati Humenné - Praha: Nový lôžkový vozeň ponúkne takýto luxus!
Zdroj: www.zssk.sk

Už onedlho vstúpi do platnosti nový grafikon železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) a ten prináša pre cestujúcich viacero zmien. V rámci vnútroštátnej i diaľkovej dopravy. Zaostrili sme na novinky týkajúce sa diaľkovej dopravy a zároveň stanice v Humennom.

Ako informoval riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč, po novom budú môcť cestujúci využiť vysoký komfort a špičkové služby v dvoch nočných medzištátnych vlakoch. Jedná sa o vlaky EN442 Slovakia (Humenné 19:46 – Praha hl. n. 07:56) a EN 443 Slovakia (Praha hl. n. 22:15 – Humenné 10:33).

„Tie budú od 6./7. januára 2020 disponovať aj lôžkovým vozňom WLABmz, vďaka čomu cestujúci zažijú nový rozmer cestovania v nočnej doprave,“ uviedol T. Kováč.

Priblížil, že v oddieloch deLuxe bude cestujúcim k dispozícii vlastná toaleta, sprcha, telefón a kartou uzamykateľné kupé s priezorom, v oddieloch Economy sa bude nachádza telefón a kartou uzamykateľné kupé s priezorom.

„Raňajkový balíček, hygienický balíček a balená voda sú samozrejmosťou. Kapacita 1 vozňa predstavuje 36 lôžok,“ doplnil Kováč.

Zároveň bude na trati Humenné – Praha možná preprava automobilov a motocyklov.

V rámci vnútroštátnej diaľkovej dopravy budú autovozne radené vo vlakoch R 614 Zemplín (Humenné 21:54 – Košice 23:25 | 23:45 – Bratislava hl. st. 05:49) a R 615 Zemplín (Bratislavahl­. st. 22:53 – Košice 04:44 | 05:01– Humenné 06:33).

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste už túto fotogalériu? Archívne FOTKY Humenného zo 70-tych a 80-tych rokov.

Zaspomínajte si s nami: Archívne FOTKY Humenného zo 70-tych a 80-tych rokov
17
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM