Rôzne

Zaujme aj tie vaše? Vihorlatské múzeum v Humennom ponúka deťom prázdninový program

Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom ponúka deťom v táboroch či iných záujmových kluboch počas prázdnin program s názvom Prázdniny v múzeu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujme aj tie vaše? Vihorlatské múzeum v Humennom ponúka deťom prázdninový program
Zdroj: Dnes24.sk

Na deti čaká 11 tém z oblasti histórie, etnografie, prírodovedy a umenia a záujmové činnosti tvorivých dielní. Pozostáva z hier a zábavno-edukačných aktivít, prednášok a diskusií, interaktívnych cvičení, súťaží a tematických prehliadok múzejných expozícií. Informovala o tom Jana Fedičová z múzea.

„Takmer hodinový scenár jednotlivých podujatí je koncipovaný ako dobrodružné cestovanie časom medzi zbierkovými predmetmi, s ktorými sa spájajú zaujímavé príbehy z histórie. Sprostredkúva objavovanie starých a zabudnutých remesiel, remeselných predmetov a výrobkov, stretnutie s umením, ľudovou slovesnosťou, tvorivými zážitkami, ako aj skúmanie bežných i nevšedných prírodných dejov a vývoja prírody okolo nás. Podľa jednotlivých tém sa konajú podujatia v špecializovanej múzejnej učebni a múzejných expozíciách – umeleckohisto­rickej, sakrálnej, prírodovednej – v kaštieli a v areáli skanzenu,“ opisuje program Fedičová.

Prázdninový program pre deti sa vo VM realizuje ako súčasť projektu objektového učenia v múzeu pod názvom Ku koreňom, tradíciám, hodnotám. Prázdniny v múzeu sa konajú počas pracovných dní do 9. augusta.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

…Zaevidovali ste info, že v prírodovednej expozícii Vihorlatského múzea pribudli nové exponáty? Napríklad aj tieto.

Aj tieto exponáty pribudli v prírodovednej expozícii Vihorlatského múzea
3
Galéria
Zdroj: www.muzeumhumenne.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM