Rôzne

Zapojili sa žiaci, učitelia, upratovačky, školník aj rodičia. ZŠ SNP skrášlila svoje okolie, FOTO

Skalka, veselé lavičky, vymaľované kvetináče a to nie je všetko. Okolie Základnej školy SNP 1 v Humennom je po novom krajšie a zaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Zapojili sa žiaci, učitelia, upratovačky, školník aj rodičia. ZŠ SNP skrášlila svoje okolie, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZŠ SNP Humenné

Vypracovaným projektom Adoptuj si svoj kvetináč a skrášli okolie školy získala ZŠ SNP v Humennom od Nadácie VÚB finančné prostriedky na renováciu a estetizáciu exteriéru školy. Informovala o tom riaditeľka školy Katarína Sninčáková.

„Prešiel už rok od momentu, keď sme sa celá škola, žiaci, učitelia, rodičia ale aj príbuzní spojili, aby sme prostredníctvom hlasovania pomohli škole získať finančné prostriedky na realizáciu tohto projektu,“ ozrejmila.

V rámci projektu vytvorili pred školou miesto pre skalku s lavičkou, s okrasnými drevinami a trvácnymi rastlinami, zrenovovali a namaľovali staré kamenné kvetináče a osadili aj novo zakúpené, do ktorých vysadili dreviny.

„Žiaci, učitelia, upratovačky, školník a rodičia, všetci spolu sme sa snažili o vytvorenie, čo najkrajšej skalky. Žiaci s radosťou maľovali kvetináče a boli sme prekvapení s akou radosťou sa niektorí zhostili tejto úlohy. Aj keď niektorým to v škole veľmi nejde, zistili, že v manuálnych zručnostiach vynikajú pred tými, ktorí sa učia lepšie ako oni,“ uviedla K. Sninčáková.

Doplnila, že spoločne namaľovali veselé lavičky, ktoré rozmiestnili pred budovou školy, a ktoré spoločne s drevenými panelmi so sezónnymi výstavkami tvoria príjemnú oázu pre žiakov aj rodičov čakajúcich na svoje deti.

„Žiaci v rámci krúžkovej mimoškolskej činnosti vyrezávali tekvice, ktoré sme mohli vystaviť pred školou. V súčasnosti sú tieto panely vo vnútri a vo vestibule slúžia ako stojany pre kresby a projekty žiakov,“ dodala riaditeľka školy.

Nemali ste ešte možnosť zhliadnuť na vlastné oči? Pozrite si foto spred Základnej školy SNP 1 v Humennom v pripojenej galérii, kde nájdete tiež zábery z realizácie projektu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: Takto prebiehalo skrášľovanie okolia pred ZŠ SNP v Humennom
10
Galéria
Zdroj: ZŠ SNP Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM