Tomáš Šuhajda Rôzne

Zachvátili ho plamene a to už niekoľkokrát: Čo bude s obrovitým dubom v humenskom parku?

Nie najlepšie sú na tom v Parku mieru aj ďalšie stromy, ktoré schnú.

Ilustračný obrázok k článku Zachvátili ho plamene a to už niekoľkokrát: Čo bude s obrovitým dubom v humenskom parku?
6
Galéria

Obrovitý dub, ktorý sa nachádza v Parku mieru v Humennom v blízkosti miestneho amfiteátra, nejde kvôli jeho veľkosti prehľadnúť. Zo strany od skanzenu však vidno dutinu a navyše obhorenú.

Podľa našich informácií, plamene v tomto strome naposledy šľahali pred zhruba mesiacom a na mieste museli zasahovať hasiči.

To, že tento dub horel a to už niekoľkokrát v tom istom mieste, nám potvrdila aj humenská radnica. V akom stave sa nachádza po poslednom požiari?

„Osobne bola tento strom skontrolovať Františka Mudra za Technické služby mesta Humenné. Zhodnotením stavu zistila, že hrubé konáre neboli poškodené, ide o dub a keďže strom má hlboké korene, hlbšie ako smrek, padlo rozhodnutie vyčkať do jari, či sa mu podarí zregenerovať. V opačnom prípade, ak bude schnúť, bude potrebné riešiť výrub tohto stromu,“ uviedla pre portál Dnes24.sk Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Podobne sú na tom podľa jej slov aj ďalšie stromy v parku, ktoré schnú.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Dub v humenskom parku už niekoľkokrát čelil požiaru
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM