Aktualizované Správy

Dlhé kolóny a popadané stromy. Sneženie od rána komplikuje dopravu

Situácia na cestách je kritická v celom Prešovskom kraji. Okrem snehu komplikujú dopravu aj popadané stromy.

Ilustračný obrázok k článku Dlhé kolóny a popadané stromy. Sneženie od rána komplikuje dopravu
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Husté sneženie v pondelok (25. 1.) ráno sťažilo dopravu na cestách prešovského kraja. Hasiči od rána zasahujú na viacerých miestach. Potvrdilo to operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

„Od 6.00 hod. máme nespočetné množstvo výjazdov k popadaným stromom, k autám, ktoré skončili mimo cesty,“ priblížil operačný dôstojník s tým, že k 9.00 h malo ísť o škodové udalosti bez ujmy na zdraví obyvateľov. Podľa jeho ďalších slov je najhoršia situácia v okresoch Vranov nad Topľou, Prešov, Humenné, Snina a v okolí vodnej nádrže Domaša.

Jazdite opatrne

Polícia upozorňuje vodičov, aby boli na cestách opatrní, pre husté sneženie v celom Prešovskom kraji. Ako informuje na sociálnej sieti, na cestách sa vytvára súvislá vrstva kašovitého snehu. "Žiadame vodičov o maximálne zvýšenú opatrnosť a zhovievavosť, keďže podľa nami zistených informácii je všetka možná cestárska technika v teréne,“ uvádza polícia.

Vodiči na sociálnych sieťach upozorňujú na neprejazdný úsek medzi mestami Vranov nad Topľou a Strážske z dôvodu popadaných stromov na vozovke. Tie hlásia aj medzi Nižným Hrabovcom a Tovarným, kde je na ceste popadané aj elektrické vedenie. Kolóny sú aj medzi Humenným a Hažínom nad Laborcom, či v obci Víťazovce.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM