Rôzne

Vo Vyšnom Nemeckom by mohla vzniknúť špeciálna záchytná plocha: O čo ide?

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké by mohla vzniknúť špeciálna záchytná plocha. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vyšnom Nemeckom by mohla vzniknúť špeciálna záchytná plocha: O čo ide?
Zdroj: TASR

Obec Vyšné Nemecké má podľa podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho zhruba 200 až 250 obyvateľov, ale v prípade nárazov kamiónovej a osobnej dopravy sa stáva, že je tam aj 10 000 až 20 000 ľudí.

„Čiže aj o tom sa hovorilo (na štvrtkovom rokovaní vlády-pozn. red.), že by sa tam možno vytvorila špeciálna záchytná plocha, ktorá by slúžila na obhospodárenie týchto návalov obrovského množstva ľudí aj s patričným zázemím,“ dodal a spomenul v tejto súvislosti sociálne zariadenia či obchodík. Hlavne by sa tak podľa jeho ďalších slov predišlo krízovým situáciám a Sobranskému okresu by to pomohlo vytvoriť aj pár pracovných miest.

Ako informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová, aktuálne majú cestujúci na slovenskej strane na hraničnom priechode k dispozícii sociálne zariadenia a automat na nápoje. Spomenula, že pred vstupom do colného priestoru na hranici sa na slovenskej strane okrem iného nachádza aj súkromná reštaurácia s parkoviskom.

V rámci akčného plánu Sobranského okresu, ktorý vláda schválila pred dvoma rokmi, vzniklo doposiaľ približne 350 pracovných miest. Raši spomenul, že v prípade tohto okresu nepredpokladajú príchod veľkého investora. Pri vzniku nových pracovných miest sa okrem spomínanej možnosti skôr zameriavajú na existujúcich podnikateľov, obce a sociálne podniky, voľné priestory, ktoré by mohli využívať noví investori a kúpele.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM