Rôzne

Viete o tom? Z Humenného vyrazí do metropoly východu špeciálny vlak

Stane sa tak už túto sobotu. Z Humenné vyrazí do Košíc špeciálny vlak, do ktorého môžete nasadnúť aj vy. Tu sú ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? Z Humenného vyrazí do metropoly východu špeciálny vlak
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 4. a 5. mája sa v Košiciach uskutoční obľúbená Rušňoparáda a v tejto súvislosti bude z Humenného do metropoly východu vypravený nostalgický vlak Trebišovský expres.

Ako spresnil pre portál Humenné 24 hovorca ZSSK Tomáš Kováč, pôjde v sobotu s odchodom z Humenného o 08:20 hod. a príchodom do Košíc o 10:15 hod. Ďalšie zastávky budú: Strážske 08:32 hod., Michalovce 08:48 hod. a Trebišov 09:12 hod. „Časy odchodov sa môžu mierne odlišovať v závislosti od aktuálnej prevádzkovej dopravnej situácie,“ doplnil Kováč.

A tento vlak odvezie cestujúcich priamo do košického rušňového depa, kde sa bude konať Rušňoparáda 2019. Na čo sa jej návštevníci môže tešiť? Napríklad aj na železničná legendu, ktorej sa stala osudnou II. svetová vojna, Macejka z plyšu i takého, ktorý odvezie stovky cestujúcich, prehliadku rušňov či na jazdy pre verejnosť.

Okrem toho aj na Točňoparádu – prezentáciu rušňov na točni, prehliadku súčasnej techniky ZSSK, unikátny historický salónny a reštauračný vozeň z Maďarska, výstavy modelov a obrazov, sprístupnenie Vodnej veže, letecký „prepad depa“, ukážku hasičskej a policajnej techniky a na ďalšie pripravené atrakcie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si fotografie z košickej Rušňoparády 2018.

Rušňoparáda v Košiciach pritiahla davy: Jedinečná atmosféra zachytená na FOTKÁCH
13
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM