Správy

Utečenci potrebujú teplo, jedlo a objatie. Červený kríž im v Ubli ponúka všetko, FOTO

Cez hraničný priechod v Ubli prichádzajú utečenci rôznych vekových kategórií. Ľudia z Slovenského červeného kríža im dajú občerstvenie aj pocit bezpečia.

Ilustračný obrázok k článku Utečenci potrebujú teplo, jedlo a objatie. Červený kríž im v Ubli ponúka všetko, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jana Ďurašková

Vojnoví utečenci z Ukrajiny hľadajú v stanoch Slovenského Červeného kríža (SČK) na hraničnom priechode v Ubli teplo, jedlo a objatie. Povedala to Ingrid z územného spolku SČK v Snine s tým, že najdôležitejšie je dať prichádzajúcim pocit bezpečia.

Emočné vypätie

„Aj keď prídu väčšinou veľmi unavení, po tom, čo u nás pobudnú dve-tri hodinky, odchádzajú akoby ‚oživení‘ a idú ďalej,“ povedala Ingrid, ktorá na hranici, spolu s ďalšími troma kolegami, pracovala v utorok dopoludnia.

Medzi prichádzajúcimi sú podľa jej slov všetky vekové kategórie. Na hraniciach už stretla mladú matku len s päťdňovým dieťaťom či rodinu s malými deťmi a starými rodičmi. „Boli takí utrápení“ priblížila s tým, že aj napriek emočnému vypätiu si musia v SČK zachovať profesionalitu.

V obci funguje aj hotspot v podobe stanového mestečka. S prepravou utečencov z hranice do tohto hotspotu pomáhajú hasiči aj horskí záchranári z Polonín.

Stanové mestečko pre utečencov v Ubli
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jana Ďurašková

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM