Správy

Technické služby mesta zúria: Humenčania hádžu stromčeky do kontajnerov

Obyvatelia mesta Humenné nie sú pri vypratávaní vianočných stromčekov zo svojich domácností disciplinovaní.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby mesta zúria: Humenčania hádžu stromčeky do kontajnerov
Zdroj: Mesto Humenné

Technické služby (TS) mesta Humenné aktuálne riešia nedisciplinovanosť ľudí pri vyhadzovaní vianočných stromčekov. Aj napriek tomu, že samospráva vyzýva obyvateľov, aby ich umiestňovali ku kontajnerom na tuhý komunálny odpad, často končia priamo v nich.

Uviedol to riaditeľ technických služieb (TS) mesta Milan Kuruc. „Humenčania sú nedisciplinovaní, vyhadzujú vianočné stromčeky do nádob na komunálny odpad. Každý kontajner, ktorý vynášame, musíme fyzicky prezrieť a stromček z neho vybrať,“ priblížil Kuruc s tým, že za zberným vozidlom tak musí ísť ďalšie, ktoré stromčeky zbiera a odváža ich na skleníkové hospodárstvo v neďalekej obci Lackovce. Tam ich TS štiepkujú a vzniknutou hmotou vykurujú skleníky.

Záujem o priesady

„V skleníkoch máme zasiate napríklad aksamietnice, karafiáty, ale aj rôzne druhy zeleniny,“ doplnil Kuruc. Ako dodal, o zeleninové priesady ponúkané na predaj bol v minulom roku zo strany verejnosti veľký záujem. „Podľa môjho skromného odhadu sme na nich vlani zarobili 8 000 až 9 000 eur,“ uzavrel.

Zber vianočných stromčekov bude v Humennom pokračovať do piatka 22. januára.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM