Rôzne

Sninské rybníky a tropické počasie: Koľko návštevníkov zaznamenávajú denne v týchto horúčavách?

Od začiatku letnej sezóny zaznamenali v rekreačnej oblasti Sninské rybníky približne 25 000 návštevníkov. Prinášame vám aj ďalšie zaujímavé info z tohto miesta.

Ilustračný obrázok k článku Sninské rybníky a tropické počasie: Koľko návštevníkov zaznamenávajú denne v týchto horúčavách?
Zdroj: TASR

Čísla sa podľa vedúceho oddelenia rekreačných a športových služieb mesta Snina Štefana Čusa vylepšili až v týchto dňoch. Ako uviedol, prvý mesiac a pol bol slabý.

V posledných desiatich dňoch zaznamenávajú na biokúpalisku denne okolo 2 000 návštevníkov.

„Momentálne sme spokojní,“ poznamenal Čus s tým, že v najlepších sezónach evidovali v tomto období už 50 000 kúpajúcich. „Pred tromi rokmi sme mali za celú sezónu vyše 80.000 ľudí,“ zaspomínal. Vlani to bola polovica.

Biokúpalisko otvorili pre verejnosť v tomto roku v polovici júna. Odvtedy tam mali podľa Čusa len 11 teplých dní, počas ktorých tam prichádza najviac ľudí. Areál využíva technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Plocha biotopu predstavuje 4000 metrov štvorcových. Patrí medzi prvé svojho druhu na Slovensku.

V prostredí RO Sninské rybníky sa v tomto roku uskutoční aj festival Rock pod Kameňom. Jeho návštevníci sa môžu tešiť na headlinerov ako Helloween, Dragonforce, Pretty Maids, Kabát alebo Vice. Vystúpia aj domáce a české kapely Iné Kafe, Harlej, Karpina, Ravenclaw, Gladiator, Tomáš Klus, Peter Nagy a Indigo, Metropolis či Živá voda. Trojdňový festival sa začne vo štvrtok (9.8.).

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM