Rôzne

PSK zmodernizuje cesty pri slovensko-ukrajinskej hranici. Viac ako osem kilometrov

Rekonštrukcia ciest na oboch stranách slovensko-ukrajinskej hranice sa bude realizovať prostredníctvom cezhraničného programu ENI.

Ilustračný obrázok k článku PSK zmodernizuje cesty pri slovensko-ukrajinskej hranici. Viac ako osem kilometrov
Zdroj: TASR

Na slovenskej strane pri ukrajinských hraniciach zmodernizuje Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) viac ako osem kilometrov ciest v úseku Stakčín – Ulič. Okrem toho opraví aj dva mosty.

Ukrajinská strana zrekonštruuje cesty v dĺžke 11,57 km a opraví jeden most. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Celkový rozpočet tohto spoločného projektu predstavuje podľa jej slov 4,38 milióna eur, z toho príspevok cezhraničného programu ENI je v celkovej výške 3,73 milióna eur.

„Slovenská strana pritom získa necelé 2 milióny eur, za ktoré zrekonštruuje cesty v dĺžke 8,373 km a opraví dva mosty. Ukrajinská strana zrekonštruuje cesty v dĺžke 11,57 km a opraví jeden most,“ spresnila Heilová.

„Týmto projektom sa zlepší dostupnosť slovenských a ukrajinských prihraničných regiónov, aby sa mohli ľudia rýchlejšie a komfortnejšie dostať do práce. Som presvedčený, že spoločnou realizáciou tohto projektu sa posilní partnerstvo na oboch stranách hranice, čo je dobrým signálom pre ďalšiu možnú spoluprácu,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Cestári v našom kraji rozšírili vozový park o 13 nových posypových vozidiel.

FOTO: Cestári v kraji rozšírili vozový park o 13 nových posypových vozidiel
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM