Rôzne

Prenájom odklepnutý: V humenskom Gutttmanove postaví investor výrobnú halu

Humenskí poslanci na svojom stredajšom rokovaní definitívne odsúhlasili príchod nového investora do mestského priemyselného parku Guttmanovo.

Ilustračný obrázok k článku Prenájom odklepnutý: V humenskom Gutttmanove postaví investor výrobnú halu
Zdroj: Dnes24.sk

A to tým, že mu schválili dlhodobý prenájom spôsobom hodným osobitného zreteľa. Spoločnosť NASA plast, s.r.o., ktorá tam chce v prvej fáze vyrábať plastové nádrže a čistiarne odpadových vôd, plánuje v úvode zamestnať do 20 ľudí.

Dôvodom osobitného zreteľa je podľa predloženého materiálu výstavba priemyselnej haly na predmetnom pozemku za účelom výroby produktov a zvýšenie zamestnanosti občanov mesta Humenné a blízkeho okolia. S týmto odôvodnením v rozprave nesúhlasil poslanec Jozef Babják, ktorý v tejto súvislosti podal aj dva návrhy. Oba však neprešli. Pýtal sa tiež na nájomnú zmluvu. „My ideme niečo prenajímať, my to máme schváliť a nájomnú zmluvu nevidíme,“ podotkol. Tú podľa primátorky Jany Vaľovej podpisuje štatutár a zverejňuje sa, takže je každému prístupná. Poslancovi Michalovi Babinovi zas chýbal v dôvodovej správe vplyv na životné prostredie.

Na 20 rokov

Spoločnosť žiadala o dlhodobý prenájom pozemku o výmere 5269 štvorcových metrov (m2) mesto Humenné ešte koncom leta minulého roka, poslanci návrh odobrili až po druhý raz, a to koncom vlaňajšieho novembra. Investorovi pozemok prenajali na 20 rokov za 0,50 eura za m2 ročne bez DPH s možnosťou neskoršieho odkúpenia. Na stole ho mali v stredu opätovne pre osobitný zreteľ, ktorým je spomínaná výstavba haly. Výrobu plánovala spoločnosť spustiť už na jar tohto roka. Ako informoval konateľ spoločnosti Róbert Sališ, momentálne je to reálne v lete. Čakali totiž na odsúhlasenie.

Plány investora

Investícia do haly predstavuje podľa neho približne 400 000 eur. „Projektovú dokumentáciu k nej máme, otázku výstavby vidím na dva až tri mesiace, ak všetky schvaľovacie procesy a konania prebehnú tak, ako majú,“ priblížil s tým, že najneskôr v auguste by vedeli spustiť prevádzku. Zamestnancov plánujú získavať z Humenného a blízkeho okolia. Práca je určená skôr pre mužov. Výroba podľa jeho ďalších slov nemá vplyv na životné prostredie. Firma pôsobí na trhu v oblasti produkcie tovarov z plastov a gumy a spracovania plastových gumových polotovarov približne 15 rokov.

Príprava priemyselného parku Guttmanovo, ktorý má rozlohu 5,4 hektára, bola zrealizovaná v novembri 2004. Predmetná parcela doteraz nebola využívaná.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM