Veronika Hunyadiová Správy

Núdzový tábor v Humennom opustila väčšina utečencov. Je pripravený na ďalších ľudí

Utečencov presunuli do vhodnejšieho ubytovania v Gabčíkove.

Ilustračný obrázok k článku Núdzový tábor v Humennom opustila väčšina utečencov. Je pripravený na ďalších ľudí
Zdroj: Facebook.com/Hasičský a záchranný zbor

Dočasný núdzový tábor vybudovaný v areáli Záchrannej brigády HaZZ v Humennom poskytuje krátkodobé útočisko pre ubytovaných. Areál stanového mestečka v stredu (2. 3.) opustilo 85 % jeho obyvateľov, ktorí využijú možnosť vhodnejšieho ubytovania pre rodiny.

Presun do Gabčíkova

Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti. Utečencom bolo ponúknuté ubytovanie vyššieho štandardu v Účelovom zariadení STU v Gabčíkove.

Z Humenného do Gabčíkova ich previezli dva evakuačné autobusy HaZZ a dva komerčné autobusy. „V uvoľnených stanoch prebehnú upratovacie a dezinfekčné práce a budú pripravené pre ďalších prichádzajúcich z Ukrajiny,“ uviedol HaZZ.

Pôrod po ceste

Hasičský zbor informoval aj o príjemnej udalosti. Počas presunu z Humenného do Gabčíkova začala tehotná Ukrajinka rodiť. „Pred Sencom začala v jednom z evakuačných autobusov HaZZ rodiť tehotná utečenkyňa, ktorú ihneď presunuli do služobného vozidla policajného zboru a previezli do nemocnice,“ uviedli hasiči. Zdravé bábätko sa jej vo štvrtok (3. 3.) ráno narodilo v dunajskostredskej nemocnici.

Presun utečencov z Humenného do Gabčíkova
Presun utečencov z Humenného do Gabčíkova / Zdroj: Facebook.com/Hasičský a záchranný zbor

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM