Rôzne

Na ZŠ Jána Švermu v Humennom poriadne oslávili Deň Zeme: Čo ročník, to iná aktivita

Za nami je deň venovaný Zemi a na Základnej škole Jána Švermu v Humennom ho nezabudli náležite osláviť. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Na ZŠ Jána Švermu v Humennom poriadne oslávili Deň Zeme: Čo ročník, to iná aktivita
Zdroj: Dnes24.sk

22. apríla sa každoročne koná Deň Zeme. Tentoraz to vyšlo na nedeľu a tak o deň neskôr, v pondelok, ho oslávili aj na ZŠ Jána Švermu v Humennom. A pomenovali si ho po svojom – Zelený deň. Ako informovala samotná škola, v tej deň ju zaplavili žiaci a učitelia oblečení v zelenej farbe, pričom práve to malo symbolizovať matku prírodu a jej čaro.

„Po druhej vyučovacej hodine sme sa rôznymi aktivitami zapojili do oslavy našej planéty. Žiaci 1.-4. ročníka sa vydali na poznávanie okolitej prírody. Piataci sa zúčastnili prednášky s lesníkmi, kde sa dozvedeli zaujímavosti o lesných drevinách a symbolicky zasadili stromček,“ informovala škola.

Šiestaci boli kreatívni. „Svojimi šikovnými rukami vytvorili veľmi pekné výkresy na tému strom s použitím odpadových materiálov. Siedmaci potrápili svoje hlavičky na deviatich stanovištiach v areálu školy,“ priblížila ďalej ZŠ Jána Švermu. Jedna šiestacká trieda sa pritom podieľala na skrášlení interiéru školy.

Pre dve triedy ôsmeho ročníka boli pripravené aktivity vo Vihorlatskom múzeu a jedna trieda taktiež skrášľovala interiér školy.

Deviataci prispeli k vyčisteniu lokality Orechová lúčka – studnička.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM