Rôzne

Miriama z Kamenice nad Cirochou má zaujímavé hobby: Veď sledujte tú krásu

Miriama z Kamenice nad Cirochou v Humenskom okrese sa dostala počas materskej dovolenky k zaujímavému koníčku. Pozrite si výsledok jej hobby na vlastné oči...

Ilustračný obrázok k článku Miriama z Kamenice nad Cirochou má zaujímavé hobby: Veď sledujte tú krásu
2
Galéria
Zdroj: TASR

Miriama Kudlová sa venuje maľovaniu na drevo, k čomu ju motivoval rezbár zo Zemplína Milan Krajňák. V jeho dielni srdiečka, ktoré dotvára maľbou, aj vyrábajú.

Ťažké začiatky

Skúšala rôzne techniky. Začiatky maľovania, keď sa venovala anjelom, boli pre ňu ťažké. „Človek nevedel, akým spôsobom sa riešia základné črty tvárí,“ zaspomínala si s tým, že potom sa tie techniky spájali. „Začala som vypaľovať do dreva, skúšala som doň ryť dlátom a potom prišla aj maľba ako dotvorenie toho srdiečka,“ opísala.

Čo sa týka materiálov, využíva všetko, čo je dostupné na trhu. Spomenula temperové, olejové či akrylové farby, rôzne pasty, ale aj spreje. „To je všetko, čo sa na srdiečku dá použiť,“ skonštatovala. Keď sa venuje lúčnym kvetom, vypaľuje najčastejšie divé maky. „Ale vypaľujú sa aj tváre, ak sa robí anjel,“ ozrejmila s tým, že túto techniku využije všade tam, kde sa jej hodí.

Stovky srdiečok

Za sebou už má stovky srdiečok. „Také, ktoré som vyhodila do koša, boli možno tri,“ zaspomínala si na diela, ktoré robila v začiatkoch. „Asi rok mi trvalo, kým som sa dostala na lepšiu úroveň,“ poznamenala s tým, že tomuto koníčku sa venuje už tri roky.

Motívy, ako sú stromy či anjeli, používa podľa vlastných slov preto, že ich má rada. „Potom to boli rôzne veselé domčeky, matka s dieťaťom,“ spomenula. Už maľovala aj podobizeň psíka. „Portréty ľudské robiť nebudem, to si netrúfnem,“ podotkla.

Pri svojej tvorbe využíva aj plátno, lepšie sa jej ale maľuje na drevo. Často totiž namiesto štetcov využíva ruky, napríklad na tieňovanie. „To drevo, ako pracuje s tou farbou a s tým ľudským telom, tak toto plátno nedokáže podľa mňa,“ vysvetlila.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Miriama z Kamenice nad Cirochou maľuje na drevo: FOTO jej parádnych výtvorov
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM