Samospráva

Mestské zastupiteľstvo v Humennom má nový rokovací poriadok: Toto sú najväčšie zmeny

Zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom budú prebiehať podľa nového rokovacieho poriadku. Aké sú najvýraznejšie zmeny?

Ilustračný obrázok k článku Mestské zastupiteľstvo v Humennom má nový rokovací poriadok: Toto sú najväčšie zmeny
Zdroj: Dnes24.sk

Trojica humenských poslancov z klubu Spájame sa pre Humenné Ondrej Babjarčík, Martin Ruščanský a Juraj Vaňo pripravila návrh nového rolovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Humennom. Ten poslanci na svojom stredajšom zasadnutí aj odklepli a začína platiť od prvého marca.

Podľa dôvodovej správy má nový rokovací poriadok prispieť k zvýšeniu transparentnosti. Zabezpečí napríklad obyvateľom mesta Humenné vystúpiť na rokovaní mestského zastupiteľstva a to bez súhlasu samotných poslancov v bode Vystúpenia obyvateľov.

Nový rokovací poriadok okrem iného taktiež navyšuje čas vystúpenia poslanca v rozprave, ako aj možnosť vystúpiť k jednému bodu dvakrát.

Na faktické poznámky bude môcť po novom ísť reakcia predrečníka. V novom rokovacom poriadku je zmenený taktiež aj čas prihlásenia sa do rozpravy, ktorý je neobmedzený až do ukončenia rozpravy k danému bodu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Na stredajšom zasadnutí MsZ sa tiež rozhodovalo o rozdelení dotácie na šport. Pozrite si vo videu predloženie návrhu, ktorý poslanci schválili.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM