Iné športy

Majstrovstvá Slovenska v plávaní juniorov? Sarah z PK Chemes si priviezla 2 medaily

V Žiline sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska v plávaní juniorov a medzi 266 štartujúcimi zo 45 klubov nechýbali ani talenty Plaveckého klubu Chemes Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska v plávaní juniorov? Sarah z PK Chemes si priviezla 2 medaily
Zdroj: PK Chemes Humenné

Sarah Čajbiková štartovala v štyroch disciplínach a vo všetkých postúpila do finále. V disciplíne 50 m znak plávala najrýchlejšie, avšak skĺznutím ruky minula dotykovú dosku časomiery, polmetrový náskok v cieli stratila a zlatá medaila uletela o 7 stotín sekundy. Ale i striebro je veľmi cenné, navyše potvrdené bronzovou medailou v disciplíne 100 m znak v najlepšom osobnom výkone 1:07,38 min. Svoje osobné maximá v dlhom, 50 m bazéne, prekonala aj na 200 m znakárskej trati, kde vo finále skončila na 5. mieste a časom 0:28,58 min v disciplíne 50 m voľný spôsob na 7. finálovej priečke.

Lenka Melničáková sa prebojovala do finále tiež vo všetkých štyroch disciplínach v ktorých nastúpila do rozplavieb. Dvakrát siahala na medaily, ale chýbajúcich 7 stotín sekundy v disciplíne 50 m prsia ju odsunulo na nepopulárne 4. miesto. Vynikajúco zaplávala 50 m motýlik, keď časom 0:29,96 min pokorila 30 sekundovú hranicu, ale opäť chýbalo trochu šťastia pri dohmate, keď v rozmedzí 11 stotín sekundy, ktoré by znamenali striebornú medailu sa vtesnali hneď štyri dievčatá a Lenke sa ušlo „iba“ piate miesto rovnako ako na 100 m prsia a bilanciu uzavrela 7. miestom na 200 m prsia. Vo všetkých štyroch disciplínach si vytvorila osobné rekordy a potvrdila, že jej forma má stúpajúci trend.

Nina Vološinová bojovala vo veľmi náročných disciplínach a nesklamala. V disciplíne 400 m osobné polohové preteky, ktoré sa plával priamo na čas obsadila 10. miesto a do finále sa najlepšími osobnými výkonmi prebojovala na 100 a 200 m motýlik. Čas 2:40,55 min znamenal na dlhšej trati 6. miesto a časom 1:10,80 min, ktorý znamenal ďalšie zlepšenie osobného rekordu, uzatvorila finálovú osmičku.

Jediný mužský reprezentant klubu Denys Breznyak štartoval v piatich šprintérskych disciplínach. Najviac sa mu darilo v disciplíne 100 m motýlik, v ktorej sa prebojoval do finále a v ňom najlepším osobným výkonom 1:00,77 min obsadil 5. miesto.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval PK Chemes.

Na fotke: Sarah Čajbiková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM