Rôzne

Humenská hurka 2019: Zoznámte sa s víťazom súťaže a jeho tajomstvom, FOTO

Jaternice v rámci prvého ročníka súťaže Humenská hurka degustovalo okolo 500 hodnotiteľov.

Ilustračný obrázok k článku Humenská hurka 2019: Zoznámte sa s víťazom súťaže a jeho tajomstvom, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Víťazom prvého ročníka súťaže o najlepšiu jaternicu Humenská hurka je Mäsovýroba Rebej z Kamenice nad Cirochou. Rozhodli o tom návštevníci XXIV. Humenských vianočných trhov, ktorí počas piatka degustovali a hodnotili gastronomickú špecialitu z produkcie štyroch výrobcov.

„Tajomstvo najlepšej hurky spočíva v tom, že to robíme s láskou,“ vyjadrila sa po vyhlásení výsledkov súťaže konateľka víťaznej spoločnosti Mária Rebej, ktorá má podľa jej slov mäsiarstvo „v génoch“. Ako dodala, jej otec sa po príchode do Kamenice nad Cirochou v roku 1963 začal venovať mäsiarstvu a aj ona sama k nemu od malička inklinovala.

Samospráva v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) a ďalšími partnermi, chcela súťažou o najlepšiu jaternicu oživiť povesť mesta, v ktorom sa podľa vyjadrení pamätníkov v minulosti vyrábali najlepšie jaternice na Zemplíne. Humenčanov dodnes nazývajú Hurkare.

Súťažiacimi boli okrem víťaza dvaja miestni a jeden rimavskosobotský výrobcovia mäsových výrobkov. Jaternice z ich produkcie podľa slov riaditeľky OOCR HZaHŠ Michaely Zdražilovej degustovalo v piatok okolo 500 hodnotiteľov a podľa jej slov sa u verejnosti stretli s pozitívnou odozvou.

Humenská hurka bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si momentky z prvého ročníka súťaže Humenská hurka
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM