Rôzne

Humenné zavŕšilo uplynulý rok nejednou rekonštrukciou: Čo sa stihlo urobiť?

V závere uplynulého roka boli v Humennom v rámci rekonštrukcií miestnych komunikácií, chodníkov a spevnených plôch zrealizované ďalšie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Humenné zavŕšilo uplynulý rok nejednou rekonštrukciou: Čo sa stihlo urobiť?
Zdroj: TASR

Ako bližšie informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, patrí medzi ne aj výstavba nového 160-metrového úseku chodníka na Brestovskej ulici, ktorý bol postavený zo zámkovej dlažby. Finančný náklad tejto zákazky predstavuje 25 270 eur s DPH.

Ďalšou realizovanou akciou bola rekonštrukcia chodníka na Gaštanovej ulici s odvodnením. „Ide o úsek chodníka v dĺžke 39 metrov v blízkosti reštaurácie. Tento chodník sa zároveň odvodnil do potoka Lieskovec,“ priblížila Dochánová s tým, že náklady v tomto prípade sú vyčíslené na 4 341 eur s DPH.

Odvodnila a rozšírila sa aj spevnená plocha pri bytovom dome Osloboditeľov č.2. „Finančný náklad na rekonštrukciu predstavuje približne 20 000 eur s DPH. V rámci nej sa rozšírila a odvodnila odstavná plocha o veľkosti 380 m2 s tým, že boli zrealizované podkladné vrstvy a osadené nové obrubníky. V prípade priaznivého počasia v jarných mesiacoch sa plocha ešte prekryje asfaltobetónom,“ uviedla Dochánová.

A napokon, došlo aj k rekonštrukcii spevnených plôch troch medzigarážových priestorov na Sídlisku III. „Rekonštruovali sa plochy o veľkosti 431,45 m2 , 464,79 m2 a 462,14 m2. Celková suma zákazky predstavuje 49 026,56 eur s DPH,“ ozrejmila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Neuniklo vám? Toto je podľa ankety najkrajšia dedina v Humenskom okrese.

V OBRAZOCH: Toto je ona, podľa ankety najkrajšia dedina v Humenskom okrese
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM