Správy

Humenné investuje do ciest pol milióna eur. Ktoré cesty a chodníky opravia?

V Humennom sa idú opravovať cesty aj chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Humenné investuje do ciest pol milióna eur. Ktoré cesty a chodníky opravia?
Zdroj: TASR

Mesto Humenné v aktuálnom roku investuje do opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií, chodníkov a odstavných plôch viac ako pol milióna eur.

K sume 307-tisíc eur, ktorú samospráva na tento účel pôvodne z rozpočtu vyčlenila, pribudlo viac ako 200-tisíc eur poslednou rozpočtovou zmenou, ktorú mestskí poslanci odobrili na svojom poslednom zasadnutí 18. augusta. Ďalších 150-tisíc eur priklepli na projektové dokumentácie, ktoré sa majú týkať cestnej infraštruktúry.

Čo sa opraví?

Ako potvrdil tlačový referát mestského úradu (MsÚ), v roku 2021 získal odbor územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene z rezervného fondu na kapitálové výdavky 307-tisíc eur. „Financie budú použité na realizáciu chodníka na Dobrianskeho ulici s priľahlou cestou a malým parkoviskom, na spevnené plochy pri Zariadení pre seniorov na Dubníku a tiež na spevnené odstavné plochy na území mesta,“ konkretizoval referát ich využitie.

Ďalších 200-tisíc eur sa použije na opravy miestnych komunikácií v rámci bežných výdavkov. Presné miesta sa majú vybrať „podľa nákladov na ich opravu“.

Parkovisko pre úradom

Posledným rozpočtovým opatrením tiež samospráva vyčlenila ďalších 36-tisíc eur na rekonštrukciu parkovacej plochy pred MsÚ. Výdavky by sa mali týkať len búracích a stavebných prác, keďže stavebný materiál, dlažobné kocky získalo mesto ako „odpadový materiál“ od jedného z obchodných reťazcov pôsobiacich na území mesta.

„Odbor územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene má požiadavky projektových dokumentácií napríklad na obnovu miestnej komunikácie Nad Tehelňou, Letná ulica, ďalej riešenie križovatky pri Tatrabanke, miestna komunikácia a parkovacie miesta na Laboreckej ulici č.1,“ uviedol tlačový referát v súvislosti s financiami vyčlenenými na projektové dokumentácie.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM