Rôzne

FOTO: V Humennom udeľovali ocenenia športovcom za rok 2017. Kto ich získal?

V Humennom, konkrétne v priestoroch historického zámku, sa odovzdávali ceny športovcom aj kolektívom, za ich prínos v oblasti športu za uplynulý rok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Humennom udeľovali ocenenia športovcom za rok 2017. Kto ich získal?
6
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

O ocenených rozhodovalo ešte v dostatočnom predstihu pred touto slávnosťou Mestské zastupiteľstvo v Humennom hlasovaním spomedzi zaslaných návrhov.

Ocenenie Športovec roka za rok 2017 bola udelené Martinovi Hyškovi. Ten od svojich 8 rokov až dodnes preteká v alpských disciplínach zjazdového lyžovania za klub HLK – Humenský lyžiarsky klub v Humennom. Počas juniorského obdobia sa niekoľkokrát stal Majstrom Slovenska v kategórii juniorov a v roku 2013 dokonca vicemajstrom Slovenska v kategórii mužov v slalome hneď za víťazným Adamom Žampom. Je členom mužskej reprezentácie SR v zjazdovom lyžovaní.

Cenu za rozvoj a podporu športu získal Michal Mihálik. Ten sa aktívne venoval kulturistike, džudu, požiarnickému športu či cyklistike. V Humennom založil klub karate, ktorý vedie dodnes a jeho zverenci dosiahli rôzne úspechy na slovenských, európskych aj svetových šampionátoch. Okrem karate cvičí aj ČCHI KUBG (QI GONG) a TABAKA.

Cenu Športový kolektív roka získal Futbalový klub Humenné a jeho žiaci v kategórii U15. Ocenená generácia humenských futbalistov vyhrala druhú ligu vekovej kategórie U-15 a zabezpečila tak 1. Ligu pre všetky žiacke vekové kategórie FK Humenné od U-9 až po U-15 a tiež licenciu Útvaru talentovanej mládeže od SFZ na 3 roky.

Okrem týchto ocenení bola udeľovaná aj Cena primátorky za rozvoj športu a reprezentáciu mesta a z rúk Jany Vaľovej si ju prevzali predseda ObFZ v Humennom Peter Jenčura, riaditeľ a tréner športového klubu cyklistiky Petist Bike Peter Ištván a Ľubomír Pidanič, ktorý sa aktívne venuje benchpressu.

Na slávnostnom odovzdávaní cien vystúpila speváčka a humenská rodáčka Lenka Rakárová.

Informácie a foto poskytla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: Toto sú ocenení športovci v Humennom za rok 2017
6
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM