Rôzne

Do Humenného ho prinesú skauti. Kedy a kde si budete môcť odpáliť Betlehemské svetlo?

Krásny symbol už onedlho dorazí opäť aj do Humenného. Betlehemské svetlo si tak budete môcť preniesť i do svojich obývačiek.

Ilustračný obrázok k článku Do Humenného ho prinesú skauti. Kedy a kde si budete môcť odpáliť Betlehemské svetlo?
Zdroj: www.zssk.sk

Už po tridsiatykrát priniesli uplynulý víkend skauti na Slovensko Betlehemské svetlo a zabezpečia taktiež jeho rozvoz naprieč krajinou.

Počas posledného predvianočného víkendu, v sobotu 21. decembra, už od skorého rána ho budú skautské posádky roznášať vlakmi. Doručia ho do viac ako 330 miest a obcí. Informoval o tom Slovenský skauting.

Do Humenného dorazí Betlehemské svetlo vlakom REX 1909 Laborec o 18:33 hod. Odpáliť si plamienok tak môžete doraziť aj priamo na vlakovú stanicu 21. decembra.

Ďalšia možnosť bude počas Štedrého dňa 24. decembra od 9:00 do 14:00 hod. a to na viacerých miestach v Humennom. Konkrétne pred kostolom Troch Košických mučeníkov (Sídlisko III), pred kostolom Sťatia sv. J. Krstiteľa (Sídlisko pod Sokolejom), v rímskokatolíckom Kostole Všetkých svätých a na Námestí slobody pri stromčeku.

Betlehemské svetlo? Táto tradícia vznikla v Európe už v roku 1099, v období krížových výprav. Jeden člen výpravy, mladý muž z talianskeho mesta Florencia, sľúbil, že ak prežije výpravu, prinesie domov plamienok z „večného“ svetla, ktoré horí v Betleheme. Svoj sľub dodržal a na Vianoce v roku 1099 sa vrátil do Florencie so zapálenou sviecou, ktorej plamienok pochádzal z Betlehema. Sviecu umiestnili v kostole a odtiaľ si ostatní obyvatelia Florencie brali svetlo do svojich domovov.

Betlehemské svetlo sa tak stalo symbolom nádeje, lásky a porozumenia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Momentky z prvého ročníka súťaže Humenská hurka.

Pozrite si momentky z prvého ročníka súťaže Humenská hurka
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM