Rôzne

Cirkevnej spojenej škole v Humennom tesne ušlo víťazstvo v unikátnej súťaži Európskeho parlamentu

Školy umiestnené na prvých desiatich miestach sa zúčastnia na pracovnom dni v sídle Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

Ilustračný obrázok k článku Cirkevnej spojenej škole v Humennom tesne ušlo víťazstvo v unikátnej súťaži Európskeho parlamentu
Zdroj: TASR

V piatok vyhlásila Kancelária Európskeho parlamentu v Európskom informačnom centre v Bratislave výsledky súťaže Euroscola.

Víťazom jej 13. ročníka sa stala Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou. Na taktiež skvelom druhom mieste sa umiestnila Cirkevná spojená škola z Humenného.

Prvú trojicu uzatvára Gymnázium zo Spišskej Novej Vsi. Školy umiestnené na prvých desiatich miestach sa zúčastnia na pracovnom dni v sídle Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

„Som nesmierne rád, že sa táto unikátna súťaž Európskeho parlamentu pre stredoškolákov dobre etablovala, udržiava si vysokú úroveň a oslovuje mladých ľudí a pedagógov. Svedčia o tom výborná kvalita projektov aj inovatívne nápady, s ktorými školy prichádzajú,“ povedal Dionýz Hochel, poverený riadením Kancelárie Európskeho parlamentu.

Tento rok poslalo do súťaže svoje projekty 21 stredných škôl. Medzi stredoškolákmi najviac rezonovala téma boja proti klimatickým zmenám, ochrana životného prostredia a čo robí Európska únia pre jednotlivca. Študenti sa v projektoch zaoberali aj elektronizáciou, digitalizáciou či bezpečnosťou na internete.

Cieľom súťaže Euroscola, do ktorej sa za posledných 13 rokov zapojilo viac ako 10 000 mladých ľudí, je povzbudiť záujem o verejné veci a posilniť diskusiu o Európskej únii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste už túto fotogalériu? Fotky spred 40 rokov vyvolávajú plno spomienok. Aj takéto bolo kedysi Humenné…

Fotky spred 40 rokov vyvolávajú plno spomienok: Aj takéto bolo kedysi Humenné
6
Galéria
Zdroj: Okresný úrad Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM