Aktualizované Správy

Ocitli sa na úplnom chvoste: Toto sú NAJHORŠIE hodnotené školy v Prešove

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil aktuálne rebríčky škôl. My sme sa teraz pozreli na ich opačný koniec.

Ilustračný obrázok k článku Ocitli sa na úplnom chvoste: Toto sú NAJHORŠIE hodnotené školy v Prešove
Zdroj: TASR/František Iván

Prednedávnom sme sa pozreli na najlepšie školy v Prešove podľa hodnotenia INEKO. Potešujúce je, že niekoľkých zástupcov máme aj v celoslovenskom hodnotení TOP 10.

Najhoršie základné školy

Niektoré školy však mali naopak nelichotivé umiestnenia a hodnotenie. Práve na tie sme sa tentoraz zamerali.

Podľa hodnotenia INEKO získali úplne najhoršie hodnotenie (pozn. red.: z hodnotených škôl) ZŠ Jarovnice 192 (757. miesto), ZŠ Ľ. Podjavorínskej na košickom Luníku IX (756.) a ZŠ s MŠ Jarovnice 464 (755.). Všetky tri dostali celkové hodnotenie 0,0.

Niektoré základné školy v Prešove takisto nemali vysoké hodnotenie, napríklad ZŠ Lesnícka, (ktorá však má aspoň 10% žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, pozn. red.) obsadila až 706. miesto so 4,1, čo ju radí medzi najslabšie hodnotené školy z Prešova.

Vysoko nie je ani Súkromná základná škola DSA Prešov na Mukačevskej 1, ktorá sa umiestnila na 557. mieste s hodnotením 5,8. A v nelicho­tivej „päťstovke“ je ešte aj ZŠ – Katolícka spojená škola na Duklianskej 16 (520. miesto s hodnotením 6,0.)

Gymnáziá na chvoste

Z hodnotených gymnázií najhoršie dopadla 166. Súkromná stredná športová škola Smetanovo 2, Prešov s hodnotením 1,5 a 166. miestom. Len o čosi lepšie je na tom Gymnázium bl. biskupa Gojdiča z Bernolákovej 21 na 160. mieste a hodnotením 4,1.

Nízko sa umiestnilo aj Gymnázium sv. Mikuláša na Duklianskej 16, ktorému hodnotenie 5,4 stačilo na 126. miesto.

Ako dopadli SOŠ?

Čo sa týka hodnotených SOŠ, najhoršie obstála SOŠ technická na Kukučínovej 23, Košice – Juh s hodnotením 1,4.

Z Prešova z hodnotených SOŠ najhoršie dopadla Súkromná SOŠ hotelierstva pod Kalváriou 36, ktorej sa ušlo len 299. miesto s hodnotením 3,4.

Len o niečo vyššie tróni SOŠ gastronómie a služieb na Sídlisku duklianskych hrdinov 3, ktorej patrí 287. miesto a hodnotenie 3,7.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Instagram.com/gipsycaveto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM