Ľubomír Hudačko Správy

Svadba v obradnej sieni? Budúci rok sa vám to nemusí podariť...

Poslanci prešovského mestského zastupiteľstva schválili v júni uznesenie, podľa ktorého mal mestský úrad (MsÚ) pripraviť rozpočet na obnovu obradnej siene, avšak maximálne do výšky 50 000 eur. Zahŕňať mal výmenu okien a podlahy, inštaláciu klimatizácie, vymaľovanie interiéru, prečalúnenie sedadiel.

Ilustračný obrázok k článku Svadba v obradnej sieni? Budúci rok sa vám to nemusí podariť...
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa materiálu, ktorý predložil MsÚ na rokovanie mestskej rady, je suma 50 000 eur nepostačujúca. V predloženej alternatíve figuruje suma 130 000 eur.

Podľa vedúceho oddelenia vnútornej správy a verejných činností MsÚ Maroša Hanza vzhľadom na navýšenie sumy, poslanci rozhodnú o tom, čo sa skutočne bude robiť. Suma na rekonštrukciu sa však môže ešte meniť, keďže mesto chce na tieto práce vypísať súťaž. Navrhované práce je možné vykonať bez súhlasu autora stavby, avšak je potrebné dodržať napríklad vzhľad existujúcich vertikálnych okenných pásov a pod.

Podľa mestského úradu sa tieto úpravy môžu robiť až v prvom štvrťroku 2014, keďže obradná sieň je určená na obrady a tie má mesto záväzne dohodnuté do konca tohto roka. V budúcom roku by zrejme museli na tieto účely nájsť náhradný priestor.

O tom, aké práce sa v obradnej sieni naozaj budú robiť a koľko je mesto do nich ochotné investovať, sa bude hovoriť na zasadnutí zastupiteľstva v pondelok 16.9. Mestská rada už cenové ponuky na práce zobrala na vedomie a odporučila zapracovať návrh do budúcoročného rozpočtu.

Výstavba obradnej siene v Prešove sa realizovala v rokoch 1977–1979. Autorom projektu je slovenský architekt žijúci v Kanade. Mesto sa s ním skontaktovalo v roku 2009, kedy sa spracovával projekt rozsiahlejšej rekonštrukcie objektu. Oprava sa však vtedy nerealizovala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM