Správy

Obmedzenia v MHD počas Silvestra: Študujte zmeny v cestovnom poriadku a nenechajte sa zaskočiť

Silvestrovské oslavy spôsobia niektoré obmedzenia v doprave. Prešovčania, ktorí budú musieť využiť MHD by sa tak radšej mali vopred oboznámiť so zmenami. Študujte, ako to bude v posledný deň roka vyzerať a nenechajte sa zaskočiť.

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenia v MHD počas Silvestra: Študujte zmeny v cestovnom poriadku a nenechajte sa zaskočiť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Silvestrovské oslavy v centre Prešova sa začnú o 21.00 na Hlavnej ulici. Prešovská radnica v spolupráci s PKO pripravila pre verejnosť program, v ktorom vystúpi Ľudová hudba Prešovčan, skupiny The Shadoogies, Sunlips a Atlantída. Polnočný prípitok a privítanie Nového roka 2016 bude mať vo vlastnej réžii prešovská primátorka Andrea Turčanová. Do centra mesta sa príde zabaviť so svojimi voličmi aj viacero mestských poslancov.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, náklady na tohtoročný ohňostroj sú 2 000 eur. Po polnoci bude zábava v rukách DJ Fonbox a program vyvrcholí diskotékou. Prešovčania sa môžu zabávať až do druhej hodiny ráno.

Silvestrovské oslavy spôsobia aj niektoré obmedzenia v doprave. Úplná uzávera Hlavnej ulice bude platiť od 31. decembra v čase od 21.15 do 2.00 h 1. januára. Všetky spoje mestskej hromadnej dopravy, ktoré bežne jazdia po Hlavnej ulici, budú počas obmedzenia premávať po obchádzkovej trase cez Okružnú ulicu. Na Silvestra nebude premávať spoj číslo 5 o 21.15 z O­brancov mieru a spoj číslo 7 o 21.35 z Bu­dovateľskej u­lice.

Počas uzávery budú zriadené náhradné autobusové zastávky Okružná a Floriánova na Okružnej ulici. Na linke č. 8 budú po polnoci zabezpečené mimoriadne spoje zo Sídliska III o 00.35 a o 1.50 a zo Sibírskej ulice na Sídlisku Sekčov o 1.10 a tiež o 2.25. Z pre­vádzkových dôvodov budú v popoludňajších hodinách vyradené z prevádzky automaty na cestovné lístky. Dopravný podnik z toho dôvodu žiada cestujúcich, aby si jednorazové cestovné lístky zabezpečili vopred. Automaty budú opätovne v prevádzke 1. januára dopoludnia. Na Nový rok v piatok (1.1.) bude MHD premávať ako v nedeľu.

Môže vás zaujímať:

Poznáme PROGRAM silvestrovských osláv v Prešove: Čo nás tento rok čaká?

V týchto lokalitách by to mali mať vodiči jednoduchšie: Mesto spustilo skúšobnú prevádzku zelenej vlny!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM