Ľubomír Hudačko Správy

O týždeň začne zimná údržba: Mesto sľubuje vylepšený dispečing a ďalšie NOVINKY

Zriadené sú viaceré kanály pre komunikáciu s občanmi, ako e-mailová adresa, prioritne určená pre podnety občanov, či nonstop krízová telefónna linka.

Ilustračný obrázok k článku O týždeň začne zimná údržba: Mesto sľubuje vylepšený dispečing a ďalšie NOVINKY
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zimná údržba v Prešove sa blíži, potrvá od 15. novembra 2023 do 15. marca 2024. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Terézia Rácová.

Vylepšený dispečing

„Vylepšený dispečing a zlúčenie údržby ciest a chodníkov majú za cieľ zabezpečiť koordinované zásahy pracovných čiat. Zimnú údržbu ciest a chodníkov budú v Prešove zabezpečovať Technické služby mesta Prešov, a. s. v spolupráci so spoločnosťou Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s. r. o.,“ uviedla hovorkyňa.

Oproti minulému roku dochádza podľa slov hovorkyne k zlúčeniu oboch činností; údržba ciest a údržba chodníkov, za účelom optimalizácie a zjednodušenia systému nasadzovania techniky a personálnych zdrojov.

Komunikácia s občanmi

Na tom sa bude podieľať aj jednotný dispečing, ktorý umožní zasahovať pracovným čatám koordinovane.

„Dispečing zimnej údržby sa nachádza v areáli TsmP na Jesennej ulici. Jeho HW a SW vybavenie, ako aj prepojenie s dispečingom DPMP, a. s., mestskej polície a SÚC PSK uľahčí a zjednoduší prácu dispečerov. Zriadené sú taktiež viaceré kanály pre komunikáciu s občanmi mesta, ako je napr. e-mailová adresa, prioritne určená pre podnety občanov, či nonstop krízová telefónna linka,“ doplnila Rácová.

Mesto Prešov má v súčasnosti pripravený operačný plán zimnej údržby, v ktorom sú zahrnuté všetky náležitosti jej zabezpečenia, a to vrátane organizačného či vecného zabezpečenia, rozdelenia skládok posypového materiálu a telefónneho spojenia.

Tony soli a štrku

Operačný plán definuje a zatrieďuje komunikácie mesta Prešov do 4 kategórií obslužnosti, ktoré pokrývajú všetky komunikácie v správe mesta. Podrobnejšie o tom mesto informuje na svojej webstránke.

V meste je 223 km mestských komunikácií a viac ako 250 km chodníkov. Na údržbu ciest a chodníkov je aktuálne naskladnených približne 100 ton posypovej soli a 400 ton štrku.

archívne foto

V OBRAZOCH: Slovákov očarila úchvatná polárna žiara
14
Galéria
Foto: Ivan Roháč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM