Ľubomír Hudačko Šport

Nový tréner hádzanárov Tatrana Peter Dávid: So súpermi si môžeme vyrovnať účty!

Pozná prešovskú halu, hoci pôsobil v zahraničí. Na Slovensko sa vrátil po dlhom čase, má však s koňarmi jasné plány a túži obhájiť dobré výsledky z vlaňajška. Nový tréner hádzanárov Peter Dávid poodhalil prvé dojmy z angažmánu i ambície k novej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Nový tréner hádzanárov Tatrana Peter Dávid: So súpermi si môžeme vyrovnať účty!
Zdroj: TASR

Vedenie klubu na čele s majiteľom Tatrana Prešov Miloslavom Chmeliarom chcelo s trénerom Petrom Hatalčíkom predĺžiť predošlú zmluvu, no nešťastný pád z bicykla a s ním súvisiace komplikácie všetko zmenili. Tatran zvažoval viacero možností, napokon padla voľba na skúseného Petra Dávida. „Rozhodoval som sa podľa športovej stránky a Tatran Prešov je veľmi dobrá adresa. Po devätnástich rokoch som sa vrátil na Slovensko, navyše bez svojej rodiny,“ povedal Peter Dávid.

Pôsobenie pri slovenskom klube bude pre neho novinkou, no s reprezentáciou už skúsenosti má. Práve počas pôsobenie pri národnom tíme spoznal viacerých hráčov Tatrana. „To mi naozaj pomohlo. Vďaka tomu som dobre spoznal aj chlapcov z Prešova, keďže mnohí z nich boli v reprezentácii. Dobre poznám aj domácu halu Tatrana, v ktorej sme mali veľmi dobrý zápas proti Maďarsku,“ dodal.

Na prešovský Tatran čaká v sezóne 2014/2015 boj na štyroch frontoch. Okrem domácej súťaže a Slovenského pohára sa opäť predstaví aj v SEHA lige a čaká ho aj kvalifikácia do Ligy majstrov. Práve úspech v nej je prioritným cieľom zverencov Dávida. „Viem, že Tatran Prešov tri roky v rade nezvládol kvalifikáciu do Ligy majstrov. Takto si však môžeme vyrovnať účty s bieloruským Brestom, predtým však ešte s Vojvodinou Novi Sad. Myslím si, že máme veľmi dobrý káder na kvalifikáciu a určite sa vieme na tento prvý vrchol dobre pripraviť. Chceme obhájiť vlaňajšie umiestnenia v domácich súťažiach,“ poznamenal. V kádri Tatrana nastalo po minulej sezóne niekoľko zmien, kľúčoví hráči ako Antl, Krištopans či Rábek však zostali.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM