Ľubomír Hudačko Správy

NOVÉ podujatie na Delni: Detský festival sa začne ceremoniálom s olympijským ohňom

Pre takmer 300 súťažiacich detí, vrátane detí z Ukrajiny a zo sociálne znevýhodneného prostredia sú pripravené odmeny a zábavné sprievodné aktivity.

Ilustračný obrázok k článku NOVÉ podujatie na Delni: Detský festival sa začne ceremoniálom s olympijským ohňom
Zdroj: Mesto Prešov

Prešov pri príležitosti Medzinárodného dňa mieru organizuje veľké športovo-súťažné podujatie v duchu olympijských a športových princípov. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Detský festival mieru 2023 sa uskutoční vo štvrtok 21. septembra 2023 od 9.00 hod. v areáli Prírodného kúpaliska Delňa v Prešove.

Aj pre deti z Ukrajiny

Podujatie je na programe pri príležitosti Medzinárodného dňa mieru.

„Cieľom podujatia je prostredníctvom športových aktivít v duchu olympijských hier vyslať do sveta a celej spoločnosti silný odkaz o podpore hodnôt mieru, spolupráce, priateľstva a spolupatričnosti,“ uviedla Šitárová.

Pre takmer 300 súťažiacich detí, vrátane detí z Ukrajiny a detí zo sociálne znevýhodneného prostredia sú pripravené odmeny a zábavné sprievodné aktivity s kultúrnym programom.

A tiež aj ukážkami rôznych záujmových útvarov ako mažoretky, karate, cheerleading, hasiči, cyklistika, stolnotenisové možnosti či zumba.

„Festival je príležitosťou prejaviť solidaritu a pripomenúť si, aké dôležité je viesť deti k riešeniu konfliktov pokojnou cestou a tiež ich učiť, ako sa starať o spoluobčanov. Mier a spolupráca môžu byť dosiahnuté práve cez hry a šport. Je dôležité, aby sa deti vzdelávali nielen v školských triedach, ale aj na ihriskách, kde sa učia tímovej práci a rešpektu k ostatným," uviedol primátor František Oľha.

Oheň a sľuby

Podujatie organizuje mesto Prešov v spolupráci s organizáciou UNICEF.

Veľkým zážitkom pre deti bude aj úvodný ceremoniál, ktorý sa uskutoční podľa olympijských pravidiel, vrátane odovzdania olympijského ohňa a zloženia sľubov.

Aj týmto spôsobom chce mesto viesť prešovské deti a mládež k spoločenskej zodpovednosti, k rešpektovaniu všeobecných základných etických princípov, vzájomného porozumenia, priateľstva, solidarity, fair play a mieru.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM