Ľubomír Hudačko Správy

Nezľaknite sa, domov vám môže prísť návšteva: Kto a s čím vám v týchto dňoch môže zaklopať na dvere?

V týchto dňoch k vám domov môže prísť nečakaná návšteva. V našom meste totiž prebieha dôležité zisťovanie. Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?

Ilustračný obrázok k článku Nezľaknite sa, domov vám môže prísť návšteva: Kto a s čím vám v týchto dňoch môže zaklopať na dvere?
Zdroj: TASR

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností v meste Prešov uskutočňuje v týchto dňoch Štatistický úrad SR. V tomto období vybrané domácnosti v Prešove navštívi opytovateľ tohto úradu. Nezľaknite sa preto nečakanej návštevy.

Zisťujú sa údaje o príjmoch a životných podmienkach domácností. Opytovateľ je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.

„Štatistický úrad SR toto zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností robí v rámci európskeho projektu štatistiky chudoby a sociálneho vylúčenia, do ktorého sa zapojila Slovenská republika. Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2015 vybraných takmer 500 obcí, medzi nimi aj mesto Prešov. Do zisťovania je zaradených takmer 6 000 domácností,“ uviedol tlačový referent prešovskej radnice Milan Grejták.

Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 – 2014. Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. To umožňuje nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale aj medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci EÚ. Trvá od apríla až do začiatku júna 2015.

„Všetky informácie a názory, ktoré budú v rámci tohto zisťovania domácnosťami poskytnuté, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR. Podrobnosti o tomto prieskume sa občania môžu dozvedieť aj na stránke Štatistického úradu SR,“ dodal Grejták. Ochranu dôveryhodných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike.

Čítajte tiež:

Mamičky hodnotili pôrodnice a takto to dopadlo: Ktoré prešovské zariadenie skončilo až na chvoste?

Ako sme na tom s udržaním si lásky v našom regióne? Skrachovalo u nás každé štvrté manželstvo!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM