Ľubomír Hudačko Kultúra

Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Prešove a okolí zažiť

Víkend je už tu. Ako stráviť sobotu a nedeľu v Prešove a okolí? Dobrou pomôckou vám môžu byť naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Neleňošte cez víkend doma: Naše tipy, čo v Prešove a okolí zažiť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Filmová noc na hrade

5. augusta od 17.00 až do 7. augusta 7.00 na hrade vo Veľkom Šariši

Tie najlepšie krátke filmy zo Slovenska a zahraničia. Po vzore ostatných dvoch ročníkov na návštevníkov čakajú hneď dve noci za sebou v neobvyklom a jedinečnom prostredí komplexu zrúcaniny hradu Šariš. Na návštevníkov čaká bohatý sprievodný program počas dňa a jedinečná noc plná filmov pod hviezdnou oblohou. Prídu aj YouTuberi, Peter Lipa či Edo Klena.

More fun Sun Park

6. augusta na kúpalisku Sun Park

Cez víkend čaká nadšencov letných radovánok a súťaží na kúpalisku Sun Park na Sídlisku III zaujímavá akcia. Tešiť sa môžete na tance, aerobik, súťaže a animácie pre deti, no aj súťaže pre dospelých a množstvo cien. Nechajte sa pozvať aj vy.

Východniarska 100vka

6. augusta od 06.00 pod prešovskou Kalváriou

2. ročník ultravytrvaleckého bežýeckého podujatia medzi Prešovom a Košicami. Východniarska stovka je ultra trail / diaľkový pochod pre jednotlivcov a štafety, ktorého trasa spája dve najväčšie mestá na východnom Slovensku Prešov a Košice.

Leto s Rákocim

7. augusta 16:00 – 17:30 Krajské múzeum v Prešove

Veśeľe na valaľe v prevedení folklórnych skupín Čomovare a Fincičanky z Fintíc. Divadelné stvárnenie svadobných zvykov a tradícií zo šarišského regiónu podľa predlohy Jozefa Kolarčíka – Fintického. Podujatie sa uskutoční v spolupráci s Galériou a múzeom ľudového umenia vo Finticiach.

Čítanie na amfiteátri

7. augusta 16:00 amfiteáter v Prešove

Viktor Horján je slovenský činoherný a muzikálový herec. Účinkuje v divadlách Nová scéna a GUnaGU. Vystupoval v muzikáloch a teraz príde do Prešova na akciu, ktorá sa bude konať v novovybudovanom BookBoxe, v mestskom parku v hornej časti amfiteátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM