Správy

Napriek opatreniam a obmedzeniam je tu: Betlehemské svetlo dorazilo aj do Prešova

Počas predvianočného víkendu prebiehalo symbolické odovzdanie plamienka verejnosti. Betlehemské svetlo sa tento rok bude šíriť najmä alternatívnymi spôsobmi.

Ilustračný obrázok k článku Napriek opatreniam a obmedzeniam je tu: Betlehemské svetlo dorazilo aj do Prešova
Zdroj: Mesto Prešov

Slovenskí skauti už po 31. krát priniesli do Prešova Betlehemské svetlo. Prešovčania si ho budú môcť odnášať do svojich domovov 23. a 24. decembra. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Nádej, pokoj a láska

„Predvianočný dar symbolizujúci počiatočné svetlo už tradične roznášajú do všetkých kútov Slovenska mladí skauti. Plamienok z Betlehema začali počas tohto týždňa šíriť po celom Slovensku, aby na Vianoce rozžiaril štedrovečerné stoly a priniesol do našich domovov v týchto dňoch nádej, pokoj a lásku,“ uviedol hovoraca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Počas predvianočného víkendu prebieha symbolické odovzdanie plamienka verejnosti na sv. omšiach vo viacerých mestách na Slovensku.

V Prešove sa tak udialo po bohoslužbe v Konkatedrále sv. Mikuláša v piatok 18. decembra 2020. Betlehemské svetlo v mega lampáši na námestí zapálila za asistencie mladých skautov primátorka mesta Prešov, Andrea Turčanová.

Iba zdraví

„Aj tento rok nám Betlehemské svetlo pripomína blížiace sa Vianoce, ktoré sú časom pokoja a radostných stretnutí v kruhu najbližších. Ďakujem našim skautom, ktorí aj v týchto náročných časoch priniesli Plamienok z Betlehema do centra nášho mesta, aby sa mohol rozžiariť v príbytkoch Prešovčanov,“ uviedla primátorka.

Odovzdanie prebehlo za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení.

„Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu žiadame o ich dodržiavanie aj všetkých ľudí, ktorí si po Svetlo prídu. Je dôležité mať správne nasadené ochranné rúško a dodržiavať bezpečnú vzdialenosť. Rovnako ľudí prosíme, aby prišli iba vtedy, ak sú zdraví a nemajú žiadne nezvyčajné príznaky,“ doplnil Tomek.

Betlehemské svetlo sa tento rok bude šíriť najmä alternatívnymi spôsobmi. Skautskí koordinátori pracujú na hľadaní riešení ako a kam v rámci jednotlivých organizačných jednotiek Svetlo z Betlehema dopraviť. Odpáliť si ho bude možné v kostoloch, skautských domoch, aj na verejných priestranstvách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vianoce v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM