Ľubomír Hudačko Rôzne

Nahradí odsúdeného Dupkalu: Nová poslankyňa Ondrejčáková chce upozorniť na odliv mladých

V súčasnosti je tajomníčkou Fakulty manažmentu, ekonomiky a obchodu Prešovskej univerzity v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Nahradí odsúdeného Dupkalu: Nová poslankyňa Ondrejčáková chce upozorniť na odliv mladých
Zdroj: Mesto Prešov

Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Prešov Michal Hudák.

U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.

Zuzana Ondrejčáková bola členkou Komisie MsZ mesta Prešov pre financie, rozpočet a správu mestských organizácií a obchodných spoločností ako neposlankyňa.

Zloží sľub

„V pondelok 11. marca 2024 si z rúk primátora mesta Prešov Františka Oľhu prevzala osvedčenie, poslanecký sľub zloží na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva mesta Prešov, ktoré je naplánované na 24. apríla 2024,“ vysvetlila prešovská radnica.

Ondrejčáková je v súčasnosti tajomníčkou Fakulty manažmentu, ekonomiky a obchodu Prešovskej univerzity v Prešove.

Riešenie odlivu mladých

V Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov sa podľa svojich slov chce ako poslankyňa zamerať najmä na riešenie požiadaviek a aktuálnych problémov Prešovčanov, osobitne občanov VMČ 6, ale aj na oblasť školstva a jeho financovania.

„Zároveň chce upriamiť pozornosť na riešenie otázky odlivu mladých ľudí z Prešova do zahraničia. Podľa Zuzany Ondrejčákovej je najvzácnejšou komoditou čas, ktorý je dôležité dať aj mladým ľuďom, počúvať ich a násť pre nich také podmienky, aby po skončení školy zostali v rodnom meste a našli v ňom potrebnú prax a neskôr aj pracovné uplatnenie,“ dodala radnica na margo vynútenej zmeny v zastupiteľstve.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM