Ľubomír Hudačko Rôzne

Na zastupiteľstve v Prešove to vrelo: Poslanec kolegu otvorene vyzval, aby sa vzdal mandátu!

Prvé poprázdninové rokovanie prešovských poslancov opäť prinieslo zaujímavé momenty. V jednej chvíli totiž poslanec Miroslav Benko otvorene vyzval kolegu Richarda Drutarovského, aby sa vzdal poslaneckého mandátu. Podľa neho totiž všetkých obyvateľov aj primátorku Turčanovú klame.

Ilustračný obrázok k článku Na zastupiteľstve v Prešove to vrelo: Poslanec kolegu otvorene vyzval, aby sa vzdal mandátu!
Zdroj: TASR

Poslanec Miroslav Benko sa podľa svojich slov dočítal v médiách, že primátorka Andrea Turčanová vo veci predĺženia stavebného povolenia na školu bezpečnej jazdy konala nezákonne. Podľa jeho slov malo ísť o článok, ktorý médiám rozposlal poslanec Richard Drutarovský.

Drutarovský: Článok som nečítal

„Ten článok som čítal aj zozadu, či vidím dobre. Pán poslanec je v poslaneckom klube koalície v tomto meste a teda ma to dosť zarazilo. Chcel by som od neho odpoveď k tejto téme, keďže to tvrdil. Aj od pani primátorky by som chcel vyjadrenie, prečo a v akých veciach mala konať nezákonne,“ uviedol do pléna.

Samotný R. Drutarovský následne povedal, že článok nečítal. „Pán poslanec, ja nie som vydavateľom novín, ten článok som nečítal. Ak mi ho poskytneš, pozrieme si ho spolu a vyjadrím sa k tomu potom. Neviem, čo sa tam písalo,“ uviedol. Reakcia primátorky na seba nenechala dlho čakať.

Benko: Mal by sa vzdať poslaneckého mandátu

Odmieta však, že by mala konať nezákonne. „Po konzultácii s našim právnikom a s Máriou Čutkovou, vedúcou odboru územného plánovania a stavebného úradu sme nedošli k záveru, že by som niečo porušila. Práve naopak, nezákonne by som konala, ak by som nevyhovela a nepredĺžila platnosť stavebného povolenia,“ uviedla.

Zástupca ľudu za výbor mestskej časti č. 5 Miroslav Benko ale trval na svojom a bol na kolegu napálený. „Povedal, že o ničom nevie. No pred všetkými obyvateľmi mesta hovorím, že poslanec, ktorý klame do mikrofónu, nieže by mal byť odvolaný z Technických služieb, ale mal by sa vzdať aj poslaneckého mandátu. List do médií predsa poslal on, že primátorka konala nezákonne. Nielen nás, čo tu sedíme, ale všetkých, aj pani primátorku klame. Mal sa vzdať aj postu v Technických službách,“ povedal ďalej Benko. Drutarovský však na jeho slová následne reagoval, že ide o nepravdivé obvinenia.

Čítajte tiež:

Výsledky tržieb z parkovania v Prešove počas piatich mesiacov: Tieto sumy doposiaľ mesto zinkasovalo!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM