Rôzne

Na Šarišskom hrade otvoria sezónu: Takýto program čaká návštevníkov...

Nechajte sa pozvať aj vy. Na Šarišskom hrade 1. mája bude oficiálne otvorená turistická sezóna. Sledujte, aký program čaká návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na Šarišskom hrade otvoria sezónu: Takýto program čaká návštevníkov...
Zdroj: TASR

Už v stredu 1. mája bude oficiálne otvorená turistická sezóna na Šarišskom hrade. Tešiť sa na to môžete v spomínaný deň od 13.00.

Podujatie spríjemnia Šermiarska skupina Sarus, Šarišske gavaľire a prítomná bude aj dobová hudba s dobovou kuchyňou. V ponuke bude okrem toho i chutný hradný guľáš. Vstup na podujatie je voľný.

Zaujímavé je aj to, že na počesť významného jubilea a to storočnice ochrany prírody na Slovensku, na základe rozhodnutia KPÚ Prešov a Odboru životného prostredia a ochrany prírody na hrade Šariš zasadili štyri pamätné duby – dva letné a dva zimné.

Jeden bol zasadený po vstupe do hradného areálu neďaleko vstupnej brány a tri pred baštou č. 6 tzv. Alžbetkou. Vysádzať sa budú aj vybrané druhy drevín vo vybraných lokalitách po celom Slovensku a v piatok 3. 5. sa na hrade odohrá oficiálna časť tejto celoslovenskej akcie – od 10.00 hod a to za účasti vedúcich predstaviteľov KPÚ, Odboru ŽP, Krajskej samosprávy a mesta Veľký Šariš.

…Pozrite si v pripojenej fotogalérii zábery z Masarykovej ulice v Prešove, na ktorej realizujú cyklochodník a takto vyzerá pred dokončením.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Na Masarykovej realizujú novinku pre cyklistov: Takto vyzerá pred dokončením
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM