Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

Na Hlavnej si budeme môcť dať skontrolovať bicykle: A s TOUTO podmienkou bude aj MHD zdarma

Európsky týždeň mobility vrcholí 22. septembra „Dňom bez áut“, v rámci ktorého bude preprava na linkách MHD bezplatná pre všetkých vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnej si budeme môcť dať skontrolovať bicykle: A s TOUTO podmienkou bude aj MHD zdarma
Zdroj: Erik Wittner

Mesto Prešov sa aj v roku 2023 zapája do kampane Európsky týždeň mobility, ktorá sa uskutoční od 16. do 22. septembra.

Európsky týždeň mobility (ETM) je hlavná informačná kampaň Európskej komisie o udržateľnej mestskej mobilite. Kampaň prebieha každý rok od 16. do 22. septembra.

Kontrola bicyklov

Opäť sa ho zúčastní aj mesto Prešov. Na základných školách Kúpeľná, Čsl. armády, Lesnícka, ZŠ M. Nešpora a Námestie Kráľovnej pokoja budú počas podujatia prebiehať prednášky, počas ktorých sa deti naučia o bezpečnosti chodcov a cyklistov v cestnej premávke.

„Vo štvrtok 21. septembra 2023 od 13.00 do 17.00 hod. si na Hlavnej ulici môžu nechať Prešovčania skontrolovať a nastaviť svoje bicykle,“ pozýva prešovská radnica.

Počas ETM sú vo veľkej miere využívané aj zdieľané formy dopravy. „Pripravený bude preto aj špeciálny kód pre aktiváciu kupónu na 5 hodín denne jazdy zadarmo na zdieľaných bicykloch. Kód pre aktiváciu kupónu v aplikácii bude 5MNHL8,“ vysvetľuje ďalej mesto.

MHD zdarma

Európsky týždeň mobility vrcholí 22. septembra „Dňom bez áut“, v rámci ktorého bude preprava na linkách MHD bezplatná v I. tarifnom pásme pre všetkých vodičov po preukázaní sa vodičským preukazom.

Preprava na nočných linkách N1 a N2 sa však riadi platnou Tarifou MHD v Prešove.

Úspora energie v doprave je preto kľúčovým faktorom v boji proti klimatickým zmenám a zlepšovaniu kvality životného prostredia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM