Správy

Most na hlavnom ťahu je HOTOVÝ: V Kežmarku ho vodiči po rokoch už môžu užívať

V jarných mesiacoch nového roka budú práce spočívať vo výmene asfaltových vrstiev na kruhovom objazde a na napojení v smere od Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Most na hlavnom ťahu je HOTOVÝ: V Kežmarku ho vodiči po rokoch už môžu užívať
Zdroj: Mesto Kežmarok

Po niekoľkých rokoch môžu obyvatelia mesta Kežmarok a tiež tranzitná doprava opäť využívať most na hlavnom ťahu. Hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi informoval, že motoristickej verejnosti slúži od piatka.

„Koncom novembra sa vykonala hlavná prehliadka a zaťažovacia skúška mosta. Následne sa začiatkom decembra uskutočnila obhliadka dopravného značenia zo strany Policajného zboru a potom preberacie konanie. Všetky prehliadky potvrdili, že most sa môže uviesť do užívania,“ uviedol Guzi.

Výmena asfaltu na jar

Dodal, že počas decembra práce na moste realizované nebudú, k demontáži mostných provizórií pristúpi zhotoviteľ v januári 2024.

V jarných mesiacoch nového roka budú práce spočívať vo výmene asfaltových vrstiev na kruhovom objazde a na napojení v smere od Popradu.

Taktiež sa bude realizovať celková úprava plôch dotknutých stavbou a úprava plôch blízkeho supermarketu, ktoré boli využívané v rámci stavby.

Dočasné premostenie

„Termín ukončenia stavby je apríl 2024. Zmluvná cena diela je 1,79 milióna eur s DPH,“ dodal hovorca.

Frekventovaný most na ceste I/66 uzavreli pre jeho havarijný stav, v meste preto vyhlásili mimoriadnu situáciu a od februára 2020 jazdili vodiči po dočasnom premostení.

Denne prejde úsekom okolo 20-tisíc áut a patrí medzi najexponovanejšie na Slovensku, keďže ho okrem miestnych využíva aj tranzitná doprava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM