Ľubomír Hudačko Správy

Mladí barmani v Prešove ukázali talent: Drinky pripravovali podľa vlastnej receptúry, FOTO

Eurocup 2023 v Prešove potvrdil pozíciu ako jedno z najvýznamnejších gastronomických podujatí v regióne.

Ilustračný obrázok k článku Mladí barmani v Prešove ukázali talent: Drinky pripravovali podľa vlastnej receptúry, FOTO
24
Galéria
Zdroj: Hotelová akadémia Prešov

Prešovom rezonovala dávka kreativity a šikovnosti, veď 28. ročník medzinárodnej súťaže Eurocup hostil mladých nadšencov a nádejných špecialistov z oblasti barmanstva, baristiky a gastronómie.

Súťažilo sa v niekoľkých kategóriách, pričom podujatie privítalo súťažiacich zo stredných škôl z celého Slovenska, ale aj zo Slovinska.

Podujatie Eurocup organizovala Hotelová akadémia v Prešove a to v dňoch 24. a 25. októbra 2023. Išlo o tri samostatné súťaže.

„Celkovo 37 súťažiacich z 18 škôl pripravovali alkoholický drink podľa vlastnej receptúry s povinnou zložkou Warner´s London Dry Gin a nealko fancy drink. Domáci súťažiaci Martin Mikula si odniesol cenu Slovenskej barmanskej asociácie,“ uviedol pre Dnes24.sk Karol Baňas z Hotelovej akadémie v Prešove.

Slávnostné tabule

Popritom prebiehal aj piaty ročník baristickej súťaže Eurocup junior barista, ktorý odprezentoval 18 súťažiacich.

Súťažilo sa v príprave kávových nápojov s povinnou zložkou Cazabel Tequila, no porote museli ukázať aj prípravu tradičného espressa, či cappuccina. Hodnotila sa technika, dodržanie pracovného postupu, taktiež chuť a servis nápojov.

„Súčasťou podujatia bol aj prvý ročník súťaže v príprave slávnostných tabúľ, kde sa zúčastnilo deväť družstiev. Téma bola „Cesta okolo sveta“ a tímy si na nej dali záležať,“ doplnil Baňas.

Eurocup 2023 v Prešove teda potvrdil pozíciu ako jedno z najvýznamnejších gastronomických podujatí v regióne. Uznanie za výkony si zaslúžia všetci účastníci, oslava a ukážka šikovnosti a kreativity mladých nadšencov to len potvrdila.

Ďalšie zábery nájdete z priebehu súťaží v bohatej fotogalérii.

Objektívom: Eurocup chutných drinkov v Prešove
24
Galéria
Zdroj: Hotelová akadémia Prešov
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM