Ľubomír Hudačko Rôzne

Milovníci áut, tu nemôžete chýbať: V Prešove sa chystá unikátna výstava

Unikátnu výstavu o histórii motoristického športu v Prešove otvoria v Mestskej športovej hale. Účaasť prisľúbila aj primátorka Andrea Turčanová a na svoje si teda prídu najmä milovníci áut.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci áut, tu nemôžete chýbať: V Prešove sa chystá unikátna výstava
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava História motoristického športu v Prešove mapuje bohatú históriu.

Motoristický šport v Prešove je mapovaný od roku 1947 po súčasnosť. Jej cieľom je priblížiť širokej verejnosti výsledky prešovských motoristických športovcov, ktorí reprezentovali svoje mesto nielen v bývalom Československu, ale aj v zahraničí.

Výstava bude otvorená v stredu 18. marca o 15:00 h v Mestskej športovej hale. Účasť na nej prisľúbila aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Mesto Prešov má jednu z najbohatších tradícií v motocyklovom a automobilovom športe na Slovensku. Niekdajší Šarišský rýchlostný okruh motocyklov je najstarším svojho druhu na Slovensku. V uliciach Prešova sa jazdil 25 rokov a skončil preto, že už nemohol pokračovať z bezpečnostných dôvodov. V roku 1976 na túto súťaž nadviazali organizátori automobilovej Rally Prešov, ktorá odvtedy má za sebou s prestávkami už dvadsaťjeden ročníkov.

Čítajte tiež:

Prednášajúci v Prešove o divočine Braniska: S niektorými šelmami sa poznám po mene!

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM