Správy

Meteorológovia zaznamenali vo štvrtok extrémne teplý deň: Na Šariši to však bolo inak

Hoci je v kalendári stále ešte len február a oficiálne teda aj zima, na Slovensku odborníci zo SHMÚ zaznamenali vysoké teploty. Okolie Prešova to však obišlo.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia zaznamenali vo štvrtok extrémne teplý deň: Na Šariši to však bolo inak
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Na Slovensku zaznamenali meteorológovia vo štvrtok (25. 2.) extrémne teplý deň. Avšak, regiónu Šariš sa to netýkalo, skôr naopak. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na Šariši chladno

Maximum teploty dosiahlo 20 stupňov Celzia a viac totiž namerali v Hurbanove, Prievidzi, Gabčíkove, Kamenici nad Hronom a Kolárove. Najteplejšími regiónmi boli Podunajská nížina a Hornonitrianska kotlina.

„Naopak najchladnejšie, s výnimkou vysokohorských polôh, bolo na Zemplíne a Šariši. Tu sa našli lokality, kde bolo maximum teploty vzduchu len desať stupňov Celzia a menej,“ spresnili meteorológovia.

Maximálna denná teplota vzduchu 18 stupňov Celzia a viac bola na západnom Slovensku dosiahnutá na viacerých miestach. Výnimočne takéto maximum nameral SHMÚ aj na strednom i na východnom Slovensku. Napríklad v Poprade či vo Švedlári (18,2 stupňa Celzia).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM