HD Správy

Mechanizmy tam jazdia kvôli výstavbe R4: Na Mirka Nešpora tak zvýšili bezpečnosť

Materská škola Mirka Nešpora sa nachádza na tichej ulici, po ktorej denne prechádzajú rodičia s deťmi do škôlky. Žiada si to bezpečnosť a už k nej aj došlo.

Ilustračný obrázok k článku Mechanizmy tam jazdia kvôli výstavbe R4: Na Mirka Nešpora tak zvýšili bezpečnosť
7
Galéria

Mesto Prešov zrealizovalo pri materskej škole Mirka Nešpora nový chodník z betónovej dlažby, osvetlený priechod pre chodcov a vstupnú bránu pre peších. Zvýši sa tak bezpečnosť detí, rodičov a učiteliek.

Materiál na R4

„V súčasnosti však slúži aj ako dočasná prístupová komunikácia pre mechanizmy, ktoré prevážajú stavebný materiál na výstavbu rýchlostnej cesty R4,“ prízvukuje hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Mesto Prešov podľa neho preto pripravilo riešenie, ktoré prispeje k zvýšeniu bezpečnosti chodcov a najmä škôlkarov.

„Do materskej školy bol vytvorený nový vstup v zadnej časti areálu, kde pribudla aj nová brána. Smerom k nej vedie novopostavený takmer 30 metrov dlhý a 1,5 metra široký chodník, ktorý sa napája na miestnu komunikáciu na ulici M. Nešpora a následne na sieť chodníkov v areáli materskej školy,“ uviedol hovorca.

Je to už 99. priechod

Rodičia s deťmi sa dostanú k tomuto vstupu cez nový priechod pre chodcov, ktorý je označený dopravnou značkou a má samostatné osvetlenie, vďaka čomu sa bezpečnosť chodcov ešte viac zvýši.

Celková cena investície predstavuje 8 926,69 eur s DPH. „Ide v poradí už o 99. priechod pre chodcov s prisvetlením na území mesta Prešov,“ dodal na záver Tomek.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na problémový most na Škultétyho ulici.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Problémový most na Škultétyho ulici v Prešove
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM