Správy

Máte svojho favorita? Sem s návrhmi, Prešovčania môžu rozhodnúť o udelení cien

Opálové zrnko mesta Prešov je verejným ocenením mesta pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území Prešova za mimoriadne aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Máte svojho favorita? Sem s návrhmi, Prešovčania môžu rozhodnúť o udelení cien
Zdroj: Mesto Prešov

Svoje návrhy na Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov je potrebné poslať do konca februára.

Za čo sa udeľuje

Informovala o tom tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová. Ako povedala, Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta.

„Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejno – prospešnej činnosti. Ďalej za propagáciu a zviditeľňovanie mesta doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta,“ povedala Šitárová.

Komu ho neudelia

Opálové zrnko mesta Prešov je verejným ocenením mesta pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území Prešova za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb.

„Opálové zrnko sa nemôže udeliť podnikateľskému subjektu, ktorý je v konkurze alebo v likvidácii, má evidované nedoplatky voči mestu Prešov, zdravotným poisťovniam, Sociálnej poisťovni a miestne príslušnému daňovému úradu,“ doplnila Šitárová.

Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020 môže verejnosť posielať písomne do 28. februára vrátane na adresu MsÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Správy z Prešova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM