Správy

Levočská má byť bezpečnejšia: Na obnovenom priechode pre chodcov pribudli novinky

Nové semafory sú skoordinované so susednými svetelnými križovatkami. Pribudlo na nich aj takzvané dopytové tlačidlo pre peších.

Ilustračný obrázok k článku Levočská má byť bezpečnejšia: Na obnovenom priechode pre chodcov pribudli novinky
Zdroj: Dnes24.sk

Na Levočskej ulici je zmodernizovaný priechod pre chodcov s cieľom zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Nový ostrovček

„V rámci úpravy priechodu pre chodcov na Levočskej ulici medzi parkom Vlada Clementisa a Sídliskom II bol vybudovaný nový ostrovček, spevnené plochy a pribudla aj cestná svetelná signalizácia pre zvýšenie bezpečnosti chodcov v tejto lokalite,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Nové semafory sú skoordinované so susednými svetelnými križovatkami. „Pribudlo na nich aj takzvané dopytové tlačidlo pre peších, vďaka čomu sa zvýšila bezpečnosť chodcov a plynulosť cestnej premávky,“ vysvetlila ďalej Šitárová.

Za 33-tisíc

Doplnila, že tento typ tlačidla je multifunkčný a nahrádza takzvané klepátka pre nevidiacich, zvyčajne umiestnené na návestidlách.

„Na spodnej strane tlačidla sa nachádza vibračná zložka, určená prioritne pre zdravotne ťažko postihnutých, nepočujúcich a nevidiacich, ktorá v závislosti od podmienok VOĽNO alebo STOJ vibruje definovanou frekvenciou. Celkové náklady na realizáciu úprav boli v objeme 33 902,66 eur vrátane DPH,“ zakončila na záver referentka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM