Rôzne

Letné kúpalisko na Trojke v Prešove trochu inak: Pozornosť tam pútala plážová hádzaná

Na letnom kúpalisku na Sídlisku III tentoraz pútala pozornosť plážová hádzaná. Kto si na 22. ročníku medzinárodného turnaja odniesol prvenstvo?

Ilustračný obrázok k článku Letné kúpalisko na Trojke v Prešove trochu inak: Pozornosť tam pútala plážová hádzaná
Zdroj: Mesto Prešov

Už 22. ročník medzinárodného turnaja v obľúbenom športe bol zároveň 3. ročníkom memoriálu Vincenta Lafka. Hádzanári jedenástich mužstiev si na prešovskom kúpalisku zmerali sily na piesku.

Bašta hádzanej

„Tento príťažlivý turnaj uzrel v Prešove svetlo sveta v roku 1995,“ vysvetlil jeden z organizátorov, bývalý prezident Slovenského zväzu hádzanej, Pavol Derfényi. Podľa jeho slov je plážová hádzaná dynamickým športom, prináša mnoho krásnych a vzrušujúcich momentov i poriadnu dávku adrenalínu, a navyše, metropola Šariša je baštou hádzanej, možno budúcej olympijskej disciplíny, rýchlo si získala priazeň hráčov aj divákov.

„Turnaj je vždy prehliadkou hádzanárskych generácii, má výbornú atmosféru a prináša pekný šport s pravou atmosférou,“ doplnil Derfényi. Okrem stálych družstiev bol vzácnosťou tohto ročníka účasť juniorskej reprezentácie Slovenska, ktorá o týždeň bude hájiť športové farby našej republiky na Majstrovstvách Európy. Turnaj bol zároveň aj tento rok Memoriálom Vincenta Lafka.

Prvé miesto pre Tatran

„Vilo Lafko, skvelý chlap, hádzanár, tréner, vysokoškolský pedagóg, nositeľ striebornej medaily z Olympiády 1972 z Mníchova, bol zakladateľom turnaja v roku 1995 a jeho skvelým propagátorom, a tak aj jeho zásluhou sa turnaje v tomto športe stali aj Majstrovstvami republiky,“ spomína Derfényi ako kolega a zároveň jeho dlhoročný priateľ. Podujatie sa nieslo v priateľskej atmosfére a bolo zavŕšené slávnostným vyhodnotením. Pri vyhlasovaní výsledkov nechýbali fanúšikovia i zástupcovia organizátorov. Prvé miesto si odnášalo A družstvo Tatrana Prešov. Celkové 2. miesto obsadila juniorská slovenská reprezentácia, bronzová priečka patrí B družstvu prešovského Tatrana a štvrté miesto si odniesli hádzanári z družstva Fakulty športu PU.

foto: mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM