Ľubomír Hudačko Rôzne

Letné kúpaliská sa pripravujú na sezónu: Aj v týchto lokalitách máte šancu vyblázniť sa!

Azda najpríjemnejšie ročné obdobie je tu. S ním štartuje aj sezóna kúpalísk, ktoré návštevníkov lákajú aj sprievodnými akciami. Tri z nich sme pre Vás bližšie zmapovali.

Ilustračný obrázok k článku Letné kúpaliská sa pripravujú na sezónu: Aj v týchto lokalitách máte šancu vyblázniť sa!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ak sa nechystáte na letnú dovolenku do zahraničia a chcete ostať doma, máme dobrú správu. Letná sezóna kúpalísk pomaly štartuje a vybrať si môžete napríklad aj z nasledujúcej ponuky:

Aquapark Delňa

Bývalé prírodné kúpalisko Delňa má už druhý rok mladšieho kolegu: „Náš aquapark je otvorený celoročne. Vzhľadom na to, že otvorenie sme mali ešte len minulý rok, štatistiky o návštevnosti zatiaľ len spracúvame. Ceny sú pre deti do 3 rokov zdarma,“ uviedol hovorca Daniel Konečný.

Cenník:

Celý deň – 12 € 4 hod. / 8 € 2 hod. / 5 € 1 hod. / 3,5 €

Okrem ponuky pre návštevníkov je možnosť využiť aj ďalšie služby:

Pre školy

  • plavecké výcviky s možnosťou využitia atrakcií
  • predplavecké sústredenie
  • pohybové hodiny pre športové kluby a centrá voľného času
  • bazény od 90 cm – 120cm vhodné pre neplavcov a bojazlivé deti
  • plavecký bazén, 100m tobogan, 30m šmýkačka, teplé vírivky, detský bazén
  • po dohode možnosť využitia inštruktora a plavčíka Aquaparku Delňa
  • možnosť zakúpenia plaveckých potrieb – okuliare, štipce, kolesá, rukávniky atď.

Pre športové kluby a organizácie

  • možnosť zaradenia plávania do tréningového plánu
  • rezervácia wellness centra

Letné kúpalisko U Komiňara, Sídlisko III.

Tradične pestré otvorenie ponúkajú na „trojke“: „Otvárame v sobotu 15. júna. Sprievodná akcia bude Kotlík open 2013, čo je už tretí ročník. Bude to varenie na podporu detí a beachvolejbalový turnaj. Ceny pre dospelých sú 4 €, po 15. hodine 2,20 €. Dôchodcovia a detský lístok do 15 rokov na celý deň stojí 2 €, po 15. hodine 1,5 €. Deti do troch rokov majú vstup zadarmo,“ zdôraznili nám „komiňare“.

Bez opráv to nejde

Kúpalisko ponúka aj plavecký kurz, za ktoré si zaplatíme 1 euro v čase od 7:30 až 8:45 a aj od 18:00 do 19:00. Otvorené je teda denne od 9:00 do 19:00. „Sezóna je relatívna, pretože kúpalisko má starú a energeticky náročnú technológiu, čo si vyžaduje veľké vstupy na opravy, údržbu a podobne. To isté sa týka aj areálu,“ zakončili podrobnosti.

Plaza Beach Solivar

Plavecké schopnosti si môžete vyskúšať aj na Solivare: „Tohtoročnú sezónu plánujeme otvoriť v júni, pripravení budeme od 1.6.2013, ale všetko bude závisieť len od počasia. Otváraciu párty mávame vždy začiatkom prázdnin spojenú s večerným kúpaním. Ceny lístkov nebudeme meniť, takže ostáva 7€/deň/dospelá osoba počas týždňa a 10€/deň/dospelá osoba cez víkend,“ uviedla marketingová manažérka Plaza Beach Solivar Milica Michrinová.

Rekordná návštevnosť

Prekonať návštevnosť z vlaňajška bude veľká výzva: „V minulej sezóne bola návštevnosť cca 40 000 ľudí a v porovnaní s minulými sezónami, stále stúpa, čo nás nesmierne teší. Doteraz bola najvydarenejšia, aj vďaka dobrému počasiu, od ktorého sme maximálne závislí,“ zhodnotila ďalej fakty Michrinová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM